понеделник, 25 април 2016, 11:33 ч.

Издига се в кариерата

Русокоса „калинка“ на Москов не знае БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - разпределя милиони за наркозависими! (СНИМКА)

BNews.bg

Русокоса „калинка“ на Москов не знае БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - разпределя милиони за наркозависими! (СНИМКА)

В момента русото барби е секретар на Националния съвет по наркотични вещества.

Синеока дама, издигнала се доста бързо в кариерата и опасно близка до депутат от Патриотичния фронт, разпределя милиони за наркозависими във ведомството на здравния министър д-р Петър Москов. Става въпрос за шармантната Светлана Михайловна Йорданова, която с право може да бъде наречена „калинката" на Министерство на здравеопазването.

В момента русото барби е секретар на Националния съвет по наркотични вещества, но е назначена на този пост от министър Петър Москов по доста бърз и странен начин. Националната стратегия за борба с наркотиците е една от най-апетитните програми на Министерство на здравеопазването.

Ежегодно ведомството на д-р Петър Москов осигурява на стотици затънали в дрогата нашенци безплатни бройки за лечение в иначе безбожно скъпи програми, а бюджетът е повече от сладък - 269 640 лв. отиват само за дневните центрове, 680 400 - за терапии и така сумата бързо набъбва до милиони.

По ирония на съдбата тези средства са в ръцете на синеоката красавица с руски произход Светлана Йорданова, която говори български трудно, но за сметка на това бързо расте в кариерната стълбица.
Възходът на красавицата започва в края на 2014 година, когато петричкият депутат Борис Ячев я посочи като свой нещатен сътрудник, който да му осигурява връзките с граждански сдружения и НПО-та.

Светлана Йорданова е една от най-известните рускини в областния център на Пиринско с работата си като пиар и председател на Женско благотворително дружество „Македония". Дълги години, още от 2003-та, Светла организира светските събития на Общинския съвет по наркотичните вещества, ръководен от д-р Теменужка Любенова. Йорданова печата лъскави брошури и организира паркетни соарета, които по неведоми пътища са предназначени да помогнат на наркоманите от Югозапада.

Внезапно през юни 2015 г. със заповед на министър Петър Москов Светлана Йорданова е назначена за секретар на Националния съвет по наркотични вещества. В длъжностната характеристика се изисква високият пост да бъде зает от служител на Министерство на здравеопазването. Светлана никога не е била такава, но се оказва, че само 2 седмици по-рано е сключила договор за почасова работа във ведомството на д-р Москов.

С това законът формално е спазен. Друго изискване обаче гласи титулярят на секретарската позиция да е поне „главен експерт". Това не е длъжност, а ранг, за който се полага явяване на конкурс. Светлана действително участва в такъв конкурс, но... през септември 2015 г. - повече от 3 месеца след като заема настоящата си позиция.

Красивата дама, наполовина рускиня и 1/4-украинка, с гордост е вписала в графата „образование" на характеристиката си „висше", а Алма Матер й е Одеският политехнически институт. Интересно какви здравни специалности се изучават в този технически университет, известен преди всичко с разработките си в областта на неутронно-ядрените процеси и компонентите на изчислителни машини.

В Югозапада упорито се говори за опасната близост между Светлана и депутата от Патриотичния фронт Борис Ячев, който има стара практика да осигурява топли местенца на жените от обкръжението си. Преди 6 години патриотът взриви петричката общественост, когато конкурсът за позицията „експерт в Комисията за защита на личните данни в София" бе спечелен от шефката на дирекция „Социално подпомагане" в Петрич Любка Ячева. Това е съпругата на Борис Ячев, който тогава не успя да влезе в парламента като народен избраник, но се намърда във властта като „експерт" в една от парламентарните комисии.

Думата „калинка" стана нарицателна за хора, които заемат висши държавни постове без нужната квалификация. Първата известна „калинка" бе Калина Илиева, която бе назначена за шеф на Държавен фонд „Земеделие". Тя обаче се раздели с поста си след година и половина, след като стана ясно, че не е завършила висше образование в Германия, както сама твърдеше. Освен това тя бе и фалшифицирала дипломата си. Илиева бе съдена и сключи споразумение с прокуратурата, признавайки се за виновна. Така съдът й наложи 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок.

Самата Калина Илиева се призна за виновна по обвиненията, че лично е фалшифицирала подписите на двама немски професори върху свидетелство за завършено висше образование, издадено от Професионалното висше училище по техника и икономика в Берлин. Според фалшивата й дипломата тя е „магистър" по специалност „Икономическа комуникация". Впоследствие Илиева успешно успя да се замеси в още един скандал, тъй като се разбра, че до последния момент е крила бременността си от тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов, като е представяла като извинение за отсъствието си от работа болнични листове с друга диагноза.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • . - 23:36, 26 окт.

  Ще ни претопят. 1 измамник/крадец/убиец...... ненаказан му се връща до 9-то коляно. Това са около 250 човека. Само 200 от депутатите ни по 250 правят 50 000 тегнещи. А има и още ненаказани. Така, че дори и да са останали 1-2млн. що годе честни/добри/нормални хора, то скоро ще са претопени от другите. И така по формулата К=х.250-уН става ясно, че България тръгва нагоре след 3-та световна война и то при условие, че победители са коалиция между Уганда, Сърбия и Домениканска република.

 • до шш - 20:22, 14 септ.

  Коя е тази Ана Чапман? Не беше ли руска шпионка в САЩ?

 • Българин - 15:29, 17 авг.

  Ще и се изпразня фостатааа!

 • фф - 22:05, 20 юли

  Кажи Ячев - разбирай Валери Симеонов! Значи около наркотичните са се завъртяли, и каде ли още не е ясно. Затова подкрепят те ГРОБ!

 • бокотиквомразец - 23:18, 29 май

  Като всичко герберастко малоунмно........!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Дидо - 12:00, 03 май

  Боже, Боже, на кого да вярваш? Вземи Ячев, удари Москов! Едно говорят по телевизията, друго вършат зад кулисите. Но не могат дълго да се крият! Знаете приказката за лъжливото овчарче.

 • Пичкокъртин - 19:56, 27 апр.

  Бих и го турил на 5-6-17-18 ракийи, понеже съм наркозависим от ракийъ и инак не става :D

 • Пичкокъртин - 19:56, 27 апр.

  Бих и го турил на 5-6-17-18 ракийи, понеже съм наркозависим от ракийъ и инак не става :D

 • прост - 09:30, 26 апр.

  Експерт до експерта, мила моя майнольо, крадец до крадеца. Преди 10-тина години служебно бях посетен от експерт МЗ, който в разговора се оказа педагог с професионален опит стюард... И пак бих рекъл, гредата в нашите очи, нея трябва да извадим, па да я уловим за единия край и .....тъй.

 • last days - 17:41, 25 апр.

  Кое и' е русото ?

Напиши коментар

Коментари