четвъртък, 28 април 2016, 12:02 ч.

Пък българчетата - кучета ги яли

ПОРЕДНО БЕЗУМНИЕ НА КАЛФИН! Прави яслите и детските градини БЕЗПЛАТНИ за... циганчетата!

BNews.bg

ПОРЕДНО БЕЗУМНИЕ НА КАЛФИН! Прави яслите и детските градини БЕЗПЛАТНИ за... циганчетата!

Калфин коментира това пред журналисти, след като откри XI изнесено заседание на Експертния комитет по въпросите на ромите

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин предлага да има по-ниски или никакви такси за яслите и детските градини, за да се предотврати ранното отпадане от училище.

Калфин коментира това пред журналисти, след като откри XI изнесено заседание на Експертния комитет по въпросите на ромите към Комитета на министрите на Съвета на Европа, пише Всеки ден.

По време на заседанието министърът отчете, че имаме успешен опит в ранното включване на ромите в образование и предучилищно възпитание, и стъпката към улесняване на достъпа на най-малките до детска градина ще е допълнителен принос за това.

„Важно е да се даде възможност на всички деца, не само за роми, да влязат в детско заведение и това да е достъпно за родителите им от най-ранна детска възраст", каза министърът. По думите му това ще помогне и на работещите родители, и на родителите с ниски възможности.

„Вече е доказано в България с много експерименти в общините, които могат да си го позволят, че ранното включване в предучилищно образование и възпитание, допринася за по-доброто интегриране в училище и предотвратява отпадането на ученици от образователната система", аргументира се министърът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Гълъб - 00:15, 30 апр.

    ГРЕШНО СТЕ РАЗБРАЛИ НАПИСАНОТО: Важно е да се даде възможност НА ВСИЧКИ ДЕЦА, НЕ САМО РОМИ циганчета ДА ВЛЯЗАТ В УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ! НАЛИ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ? КАКВО ТОЛКОВА ВИ СТРЯСКА?

  • ЕЛЕНА - 22:28, 29 апр.

    ТОЗИ ЧОВЕК СИ ПРОТИВОРЕЧИ -УЖ НЯМАШЕ ДА ИЗДЪРЖАМЕ ПОВЕЧЕ ЦИГАНИТЕ А ПЪК СЕГА БЕЗПЛАТНО !КАКТО И ДА СЕ ВЪРТИШ ГЪЗЪТ ТИ ВСЕ Е ОТЗАД!

Напиши коментар

Коментари