вторник, 05 юли 2016, 17:26 ч.

Тестове

История от първо лице: За ДНК-то на белите, русокоси и синеоки "турци"

BNews.bg

История от първо лице: За ДНК-то на белите, русокоси и синеоки "турци"

"Незнам от къде сме дошли, но такива сме си турците имаме и бели и руси."

Имам приятел турчин. От деца сме заедно, че и бащите ни са приятели. Цялото му семейство са с много светла кожа, а и косата им е светла. По-скоро приличат на славяни. Още като ученици съм го закачал, къде на шега , къде сериозно. "Какъв турчин си ти с тази бяла кожа и светла коса" . а той се запъваше - Е, та не знаеш ли? Има много бели турци. Турците по-принцип са си бели. Има и много руси. Ето Къванч Татлъту прилича малко на мен. 
Смеем се, но аз не го оставям - И откъде са дошли тези бели турци от Близкия Изток или Африка. В цяла Азия няма руси, нито пък в Африка. 
- Незнам от къде сме дошли, но такива сме си турците имаме и бели и руси. 
- Аз ще ти кажа от къде сте дошли - от Балканите, от крадените момчета за еничари. 
Всяка година са събирани "кръвен данък" по 8000-10000 момчета. При това са ги избирали най-здравите и красивите. За 350 години, през които е имало еничарство прави към 4 милиона деца. Та ето от къде е белия ген сред турците. Най-вероятно ти си български потомък. 

Тоя разговор през годините сме го водили в различни варианти. В интерес на истината той нямаше много контра аргументи на моите твърдения. Докато наскоро сам той подхвърли. 
- А, бе ще взема да си направя един ДНК-тест да ти докажа, че нямам български корени. 
Пошегувахме се малко, но накрая решихме и двамата да си направим. Разровихме се къде как се прави. 
Основният тест е с 12 маркера и се изследва Y-хромозомата, по която може да се определи произходa по мъжка линия баща-дядо-прадядо и т.н. Разбрахме че ни трябва т. нар. „автозомни тестове“. 
Спряхме се на една американска лаборатория. Тестовете ни струваха по 110 $. След около месец и половина дойдоха резултатите. 
Аз бях в хаплогрупа J2, която е типичната тракийска група, пренесена от Месопотамия на Балканите преди 10-12 хиляди години. 

Моя приятел очакваше да е хаплогрупа G2 която е най-изразената група в Турция, но я има проявена и в България. 
Оказа се обаче че той е хаплогрупа I2a която е една от най масовите в България, Румъния, Сърбия, Словакия, силно изразена в Хърватско. Тя се е появила в западната част на Балканите още от преди траките. Към тази група се причисляват народи като готи, т.е. гети, скити и южните славянски народи. Няма никаква генетична връзка с Турция или Азия. 

Това беше шок за приятеля ми. 
- Не мога да се възприема за друг. Дядо ми ми е казвал че ние сме стар турски род и сме дошли от Турция. 
- Може, но това са само 3 поколения назад, а за 100 години се сменят 5 поколения. Не знаеш какво е било преди това. Доколкото знам българите които са приели исляма са им давали доста облаги, но са им забранявали да говорят с други българи, а само с турци. Така по-бързо са започнали да наричат себе си турци. 

Вече съжалих, че го предизвиках да си правим тези тестове. 
Но да знаеш истината все ми се струва, че е по-добре. 

Та, не съм далеч да направя предположение какъв ще бъде резултата от ДНК теста на Къванч Татлъту. 

Наскоро направено от турските учени генно изследване показало зашеметяващи резултати: около 80 % от населението в европейската част 
и близките до нея малоазийски райони притежава български гени! 
В Диарбекир - около 60%! Ердоган наредил преустановяване и засекретяване на изследванията. 
Е, пита се - той какво е очаквал?! 
Векове наред да взимат от българите момчета за еничари и девойки за харемите, и да нямат после население с български гени?!

Източник: Българи Bulgarians

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • бай Даньо - 18:45, 19 март

  Това ти става ясно като видиш хората в европеската част на Турция имат драматична разлика от тая сган коята се вижда в Истанбул. В Люлебургас са по бели, по вече руси имат... дори като си купуваш локум говорят на български. Няма такава нация турци , най големия карашик на света са, един кат славяни , кат гърци , кат араби , кат монголоиди...това са турците

 • бай Даньо - 18:44, 19 март

  Това ти става ясно като видиш хората в европеската част на Турция имат драматична разлика от тая сган коята се вижда в Истанбул. В Люлебургас са по бели, по вече руси имат... дори като си купуваш локум говорят на български. Няма такава нация турци , най големия карашик на света са, един кат славяни , кат гърци , кат араби , кат монголоиди...това са турците

 • ТЮРК - 12:41, 18 авг.

  Кьор фишеци! Българите са на изчезване и от 1878г.насам все си мечтаят за т. нар. нов "Възродителен процес"... Но с всяко негово прилагане си слагат още по-бодлив таралеж в гащите и стават за смях и позор пред целия свят...

 • Зори - 08:45, 20 дек.

  Ами бургоджийските цигани итеса бели с сини httpочи тесигурно са немци а

 • Зори - 08:44, 20 дек.

  Ами бургоджийските цигани итеса бели с сини httpочи тесигурно са немци а

 • Спас - 10:41, 19 дек.

  Абе Петре, всички казват че русокосите не са турци а българи, а тъмнокосите са турци, на теб ли ще вярваме, А и хората са направили цяла новина в този сайт, кой ще ти повярва. Ти сигурно не си рус като нас българите за това овърташ

 • Петър - 06:33, 19 дек.

  Спасе истинските българи са точно със тъмни коси и очи като не знаеш историята не пиши глупости тези русите със сини са славяните а те нямат нищо общо със българите

 • Дилдо - 18:11, 18 дек.

  Бла-бла,съшито с бели конци.Не вярвайте на медиите на Свинята и Дудуkа.

 • Дидо - 18:10, 18 дек.

  Защо забравяте колко славянки и българки е имало по харемите ?!

 • Спас - 17:17, 18 дек.

  Много е прав русото момче което разказва този разказ, щом са руси и със светла кожа значи не са турци а българи, защото българите са със светла кожа руса коса и сини очи. А всички българи които са с тъмна коса тъмни очи, не са никакви българи а са турци, и носят турски гени. Сигурно са ги получили по време на 500 годишното робство. Иначе за енучарите би трябвало да знаете че нямали абсолютно никакво право да се женят или да създават поколения, това е бил много стриктно изпълняван ферман.

Напиши коментар

Коментари