вторник, 11 октомври 2016, 12:29 ч.

Големи инвестиции

Китайци ще правят електрически автобуси у нас

BNews.bg

Китайци ще правят електрически автобуси у нас

Китайската компания е петият по големина производител на автомобили в Китай с над 120 000 служители.

Един от най-големите автомобилни производители в Китай иска да изгради предприятие за производство на електрически автобуси у нас. Това стана ясно във Велико Търново, където представители на фирмата бяха посрещнати от зам.-кмета на старопрестолната столица проф. Георги Камарашев.

Китайската компания е петият по големина производител на автомобили в Китай с над 120 000 служители. Производството на концерна включва камиони, автобуси, автомобили, земеделска техника, велосипеди и други транспортни средства, които се движат на ток, включително и влакове, развиващи максимална скорост от 380 км в час.

Представителите на азиатската компания бяха изненадани от възможностите за изучаване на китайски език във всички нива на образованието, включително и в детските градини на Велико Търново. Градът с културното си наследство, природа, инфраструктура и чиста околна среда е подходящ за посещение на китайски туристи, стана ясно още по време на срещата.

Според представителите на азиатската фирма отлична предпоставка за бъдеща инвестиция е наличието на профилирана гимназия и два университета, в които се подготвят специалисти в сферата на високите технологии, електрониката и електротехниката, транспортната техника и др.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • СофУни - 04:11, 13 окт.

    Китайците да не се подлъгват по табелите: търновския псевдо-унивеситет и военото училище са си лафка за платени дипломи и военен ПУЦ за раннопенсионирани фатмаци!

Напиши коментар

Коментари