събота, 15 октомври 2016, 17:04 ч.

В Южния парк

600 тичаха в розови полички! Причината - много благородна!

BNews.bg

600 тичаха в розови полички! Причината - много благородна!

Събитието приключи с пускането на 1200 розови балона с хелий в памет на жените, които всяка година губят живота си от това заболяване у нас и в знак на съпричастност с техните близки.

568 души бягаха в Южния парк в София с розови поли в подкрепа на жените с рак на гърдата. Инициативата се проведе под надслов „Бягай с розова пола“, съобщиха нейните организатори. Бягането с кауза е част от активностите в рамките на информационната и профилактична кампания по повод Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври.

Събитието приключи с пускането на 1200 розови балона с хелий в памет на жените, които всяка година губят живота си от това заболяване у нас и в знак на съпричастност с техните близки. Кампанията за борба с рака на гърдата се провежда за четвърти път.

През тази година тя се реализира от 9 лечебни заведения – Първа САГБАЛ „Св. София“, Военномедицинска академия, УМБАЛ „Александровска“, Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания (СБАЛОЗ) – София, УМБАЛ „Св. Анна“ – София, Първа МБАЛ – София, Четвърта МБАЛ – София, Пета МБАЛ – София и УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари