сряда, 19 октомври 2016, 16:47 ч.

Вечната история в твърди корици

Преиздадоха "Винету", любимият роман на Хитлер и Борисов

BNews.bg

Преиздадоха "Винету", любимият роман на Хитлер и Борисов

Снимка: Офф нюз

Карл Май е обичан автор още от Херман Хесе, Айнщайн и Хелмут Кол.

Любимият роман на премиера Борисов - "Винету", отново е на българския пазар. Легендарното произведение на германския писател Карл Май е преиздадено в от "Сиела". Преводът е на Веселин Радков, а илюстрацията - на Дамян Дамянов.

Премиерът Бойко Борисов признава през 2013 г., че "Винету" е любимият му роман, след което многократно уточнява, че това не е единствената книга, която е прочел и че всъщност е доктор на науките.  "Винету" е слабост и на Адолф Хитлер - романът за приятелството между вожда на апачите Винету и неговия кръвен брат, благородния германец Олд Шетърхенд - Поразяващата ръка, оцелява при горенето на книги през 1933 г. въпреки "расовата" си проблематика. Смята се дори, че въпреки расовата проблематика на романа, Карл Май всъщност вгражда архетипни германски характеристики в героите си и именно това спечелва симпатията на фюрера, отбелязват от "Сиела" при представянето на новото издание на "Винету".

Карл Май е обичан автор още от Херман Хесе, Айнщайн и Хелмут Кол.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари