неделя, 30 октомври 2016, 10:54 ч.

Ще отиде "ако има възможност"

Боб Дилън най-после приема Нобеловата награда

BNews.bg

Боб Дилън най-после приема Нобеловата награда

Изборът му на 13-и октомври бе посрещнат от изненадани възгласи и ръкопляскания от присъстващите на пресконференцията по обявяването на отличието.

Музикантът Боб Дилън съобщи на Шведската академия, че приема Нобелова награда за литература.

75-годишният Дилън бе удостоен с наградата на 13 октомври, но до този момент не реагира по никакъв начин, пише БГНЕС. Все още обаче не е ясно дали Дилън ще присъства на самото награждаване на 10 декември в Стокхолм. Пред британското издание "Дейли Телеграф" той казва само, че ще отиде, "ако има възможност".

Изборът му на 13-и октомври бе посрещнат от изненадани възгласи и ръкопляскания от  присъстващите на пресконференцията по обявяването на отличието.

Дилън и преди е присъствал сред номинираните, но никога не се е смятал за сериозен претендент.

По думите на постоянния секретар на Шведската академия, която обявява носителите на Нобеловата награда за литература, Сара Даниус песните на Дилън са „поезия за ушите".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари