сряда, 30 ноември 2016, 16:45 ч.

Фактите еднозначно показват - Борисов е изтеглил най-високия държавен дълг за целия преход

САМО В BNews! Вижте размера на държавния дълг за периода на Прехода в България!

BNews.bg

САМО В BNews! Вижте размера на държавния дълг за периода на Прехода в България!

На фона на това разсипническо отношение, правителството продължава да прикрива и другите си финансови далавери чрез популистки врътки.

След управлението на Тодор Живков България е с неизплатим държавен дълг и това е една от причините неговото управление да се сочи като разсипническо. Нивата се качват прогресивно до 2001 г, когато управлението поема Симеон Саксгобурготски и падат прогресивно до 2009, когато на власт идва Борисов. През 2015 г. държавният дълг се връща до стойността от 1989 г., а през 2016 г, към 30 октомври, вече имаме най-високия държавен дълг в новата българска история. Благодарение на правителството, което вече е в оставка и не се очертава да осъзнае и понесе отговорността си!

Ето и точните цифри:

1989 г. 10,5 млрд. долара
1990 г. 11,2 млрд. долара
1993 г. 12,47 млрд. долара
1994 г. 10,36 млрд. долара
2001 г. 10,61 млрд. евро
2003 г. 8,44 млрд. евро
2009 г. 4,82 млрд. евро
2015 г. 10,5 млрд. евро
2016 г. 13,3 млрд евро

На фона на това разсипническо отношение, правителството продължава да прикрива и другите си финансови далавери чрез популистки врътки. Дефицитът в бюджета се прикрива чрез прехвърляне на суми по различни пера. Сумата от 1 млрд за саниране, например, е разход на бюджета. Вместо обаче да залегне като разходена, тя е оформена като заем към държавната Банка за възстановяване и развитие. Банката е държавна, затова лихвите, които се начисляват по този заем, също излизат от джоба на данъкоплатеца. Така ГЕРБ прикриват наличието на сериозен бюджетен дефицит и се хвалят със свършена работа за сметка на гражданите.

Популисткото говорене не би било толкова опасно, ако не въвличаше България в спиралата на нарастващ дълг и дефицит. Цифрите говорят, че управлението на двата кабинета Борисов" е най-пагубно за държавата в последните 25 години.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Мунчо! - 12:47, 01 дек.

  Значи, когато социалистите сдадоха властта на Бойко, дългът ни е бил 4,82 млрд. евро, а днес при Герб е вече 13,3 млрд. евро. Е кой по-добре управлява хазната и кой разхищава и краде народната пара, а?

 • шефа - 07:21, 01 дек.

  Вижте на снимката как се присмива на балъците които два пъти гласуваха за този Национален предател,некадърник,крадец и главатар на ОПГ ГРОБ за България.

 • baihui - 00:08, 01 дек.

  Статията може и да е "хибридна", но дълга си е инстински, натурален и ще го плащат и внуците ни! За това тоя банкянски тъпир трябва да лежи в затвора. Защото не може да докаже къде са парите и каква е била ползата за народа от тях.

 • Календеров - 20:52, 30 ноем.

  Данни на БНБ, а не на капута. Всъщност вярвайте комуто искате - простите хора за си прости!

 • коментатор - 20:17, 30 ноем.

  Борисов,препоръчително за тебе е,да напуснеш политиката,и никога повече да не се връщаш в нея.Така поне ЩЕ ОСВОБОДИШ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТ НАЙ-ВЪРЛИЯТ НЕГОВ ЕНИЧАР ОТ ПРОМЯНАТА НАСАМ.ДАЙ БОЖЕ АМИН.

 • АНАЛИЗАТОР - 19:19, 30 ноем.

  И КАКВО ИЗЛИЗА- ЧЕ ПРИ "КОМУНИСТА" СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, ДО 27 ЮЛИ 2009 Г., ВАЛУТНИЯТ ДЪЛГ НА ДЪРЖАВАТА Е БИЛ НАЙ-НИСЪК???????? НО ТОЗИ ФАКТ ОСТАВА В ЗАТЪМНЕНИЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН. ВМЕСТО ТОВА СЛУШАМЕ И ЧЕТЕМ КОМЕНТАРИ НА "ОБЕКТИВНИ" ИКОНОМИСТИ И СОЦИОЛОЗИ, НА МЕДИЙНИ МАНИПУЛАТОРИ, КОИТО НОНСТОП ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАРОДА. ГОРКИЯТ НАРОД!!!!!!!

 • Патриот - 18:59, 30 ноем.

  Ало, хибридчиците!!! Всеки средно интелигентен човек може да отвори сайта на БНБ и да разбере, че манипулирате общественото мнение! Крайно време е прокуратурата да се хване в ръце и да ви постави там, където ви е мястото!

 • българин - 18:41, 30 ноем.

  Борисов на съд и в затвора. За милиардите заеми, за 208 постановление. Веднага.

 • Lud - 17:05, 30 ноем.

  Ето за какво трябва да ,,наградят,, с орден Борисов...За нахалството да иска пак да е на власт след като ни ..асфалтира,, за години наред......Браво... Българите се ,,усетиха,, ама късно (както винаги)....

Напиши коментар

Коментари