сряда, 07 декември 2016, 17:31 ч.

Чинно нареден от Плевнелиев

Извънредно! Вижте състава на служебния кабинет! Премиер е... (СНИМКА)

BNews.bg

Извънредно! Вижте състава на служебния кабинет! Премиер е... (СНИМКА)

Снимка: БГНЕС

Третият служебен кабинет, който президентът Росен Плевнелиев се очаква да назначи, ще бъде съставен основно от администрацията на „Дондуков“ 2.

Третият служебен кабинет, който президентът Росен Плевнелиев се очаква да назначи, ще бъде съставен основно от администрацията на „Дондуков“ 2.

Най-довереният доскоро човек на Плевнелиев – бившият главен секретар и настоящ правосъден министър Екатерина Захариева, е отказала да поеме поста. Причината по всяка вероятност се крие в заканата на премиера в оставка Бойко Борисов, че който отиде във временното правителство, трябва да забрави за ГЕРБ, пише "Труд". При това положение като фаворит за служебен министър-председател (който най-вероятно ще бъде на тази позиция само в дните до встъпването в длъжност на Румен Радев) се очертава настоящият главен секретар на „Дондуков“ 2 Росен Кожухаров.

Той е роден на 9 януари 1974 г. в гр. Пловдив. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски” с магистърска степен по специалност „Право”.

Започва професионалната си кариера през 2000 г. като съдебен кандидат в Софийския градски съд.

От 2001 г. постъпва в Министерството на външните работи, където работи в Дирекция „Правно-нормативно обслужване” последователно като младши юрисконсулт, старши юрисконсулт, главен юрисконсулт и директор на дирекцията. През 2005 г е консул в Генералното консулство на Република България в Милано, Италианската република. От 2005 до 2007 г. е началник на отдел в дирекция „Управление на собствеността в МВнР.

През периода 2007-2009 г. е юридически съветник на министъра по европейските въпроси.

От 2009 до 2012 г. работи в Министерството на правосъдието като директор на Дирекция „Механизъм за сътрудничество и оценка”.

На 24 януари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначен за секретар по правни въпроси на Президента.

С указ на държавния глава от 30 май 2013 г. е назначен за Главен секретар на Президента.

Владее английски език.

Висши постове в служебното правителство се очаква да заемат и Анна-Мари Виламовска, секретар по здравеопазване и иновации и Румяна Коларова, секретар по образование, наука и гражданско общество.

След като тази година четирима от екипа на президента станаха посланици, на „Дондуков“ 2 не останаха много кадри. Другите секретари на Плевнелиев са Деница Желева – по външна политика, Наталия Киселова, по правни въпроси, Ася Чолашка, по социални политики, младежта и спорта, Атанас Самандов – по отбрана и сигурност, Милен Любенов, по вътрешна политика и Мария Иванова, прессекретар.

Плевнелиев разполага и с осем съветници: Евгени Ангелов – по икономика и иновации, Диляна Андреева, ръководител на звено Програма на президента, бригаден генерал Данчо Дяков – по военна сигурност, Невин Фети – по правни въпроси, Пламен Конов – по правни въпроси, Йорданка Чобанова – по европейски въпроси, Ирина Николова-Гъркова – по култура, духовно развитие и национална идентичност, Григор Антонов – по култура.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Бай Генчо - 01:16, 08 дек.

    Плевнелиев,ти пак не следваш конституцията!!!!Ти защо не даваш мандат сега на третата по големина сила,която се явява патриотичната коалиция,ами даваш мандат на РБ? Казваш че те са най-близо до тебе.До тебе най- близо трябва да еКОНСТИТУЦИЯТА ,А НЕ ДЯСНАТА РЪКА НА ТВОЯТ ПРИЯТЕЛ МУТРАТА И БЪЛГАРОУБИЕЦ Б БОРИСОВ.

  • Митко каратиста - 23:19, 07 дек.

    Кви са пък тия бе?Световно неизвестни мушмуроци! ПРЕДКАГАМ: 1.Цв.Цветанов-премиер подслшвач 2.Алексей Петров-вицепремиер 3.Пламен Стоянов Дамбовеьа министър на енергетиката 4.Румен Николов Пашата-МВР шеф 5.Цветан Василев- финансов Министър 6.Велин Хаджолов-спортен министър 7.Митьо пищова-мин.на културата 8.Бат Сали -евроинтеграция 9.Цар Киро-правосъден министър 10.Румен Гайтански Вълка -регионално развитие и благоустройство 11.Анна Мария Борисова здравен министър 12.Котараците-министър и зам.министър по обществените поръчки 13.Ахмед Доган-министър на труда и социалната политика 14.Николай Ненчев-военен министър 15.Мирослав Найденов -земеделие

  • Наблюдател - 18:02, 07 дек.

    За кратко... за много кратко.

Напиши коментар

Коментари