сряда, 07 декември 2016, 18:35 ч.

Председателят на ДПС открито за руското влияние

Ахмед Доган с ексклузивно писмо! (ДОКУМЕНТ)

BNews.bg

Ахмед Доган с ексклузивно писмо! (ДОКУМЕНТ)

"В актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб"

"В актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб". Това пише почетният председател на ДПС Ахмед Доган до Павел Журавлев, ръководител на Представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София.

Повод за този кореспонденция е номинирането на Ахмед Доган за награда във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и България в областта на духовното сближаване на двата народа. На 6 декември т.г. Доган е бил поканен от името на кметството на Москва и Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство " - Русия на тържество в Руския културно-информационен център в София, за да му бъде връчена наградата, уточнява Епицентър. В отговор на проявеното уважение към личността му Доган разказва в писмото, че няколко пъти в живота му се е случвало да не приема или да отказва национални и международни награди. Но сегашното му номиниране приема с особена чест, защото в духовното си битие е бил "школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия", но е  бил "закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература".

Ето го писмото на Доган до Журавлев:

До г-н Павел Журавлев 
Ръководител на Представителството на 
Россотрудничество на България, 

Директор на Руския Културно- 
Информационен Център в София 

Уважаеми госпожи и господа! 

Дълбоко съм трогнат от номинирането ми за награждаване във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България, особено в областта на духовното сближаване на народите ни! 

В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя. 

Тъкмо затова може би Русия няма „граници”. Тя винаги е била в друго измерение. 

Именно затова, в актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб. 

С чест и почитание: 
А. Доган (подпис)

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Беновфка - 00:36, 09 дек.

  Ако бях ф 35 години по-млада, фтях да фе подмокря при вида на хубавефа на фнимката. Меди, яхни ме !

 • * - 19:40, 08 дек.

  Доган си чисто КГБ и винаги ще бъде на съветскоруската хранилка.Но нещата да е друго, има млади чоеечета които му се мазнят за да застант и те на съветскоруската хранилка и това са С.Т. и Н.Б..А тези от БКП/БСП тях си ги знаем от миналото, че са за съветскоруската хранилка.

 • :-( - 19:09, 08 дек.

  Вместо да използва изрази като “екзистенциална темпоралност”, точния смисъл на които едва ли и той самият разбира добре, Доган може да каже кратко и ясно: аз съм мафиот на руска хранилка.

 • Savova - 19:00, 08 дек.

  Как добре се определиха и показаха нищожествата от петата колона на Русия. Национални предатели и малоумници. Сред тях най долният, най калният, затънал и в кръв е Доган. Хвърляйки напосоки думи от философията иска да блесне като йерудит от най висока класа. А всъщност се показва едно недоучено профанско чучeло, което не знае в коя среда как да се държи. Проклятието на България го нарече Костов преди 17 г. Резила на България ще кажа аз, защото не се намери държавен обвинител, който да го вкара в затвора за убийства, кражби, национално предателство. Остава ни само утешението, че един от най наглите проекти на ДС и КГБ е осветен напълно и нищожеството Доган е показан в пълната си мерзост за историята.

 • коментатор - 17:52, 08 дек.

  Помним, че Колю Мутрата се милеше на сараите пак за власт.

 • Коментар - 12:45, 08 дек.

  Само дето някои малоумни тролове се правят на тапи, че точно в сараите Боко Мутрата беше произведен в генерал с фес и турски лампази. И досега Мутрата трепери от Доган. Никой и никога не е чул Тиквата да плюе па бащицата от сараите. Нищо че сега Доган е обърнал палеца надолу.

 • ж - 09:52, 08 дек.

  Много умно го е казал. Жалко ,че нашите политици в НС освен да крадат пари и да ограбват народа друго не могат,затриват земята ни

 • коментатор - 08:53, 08 дек.

  Това е бащата на ббц.Дори ббц го викаха за помощ наскоро, че да свалят сегашното управление.

 • Наришкин - 08:22, 08 дек.

  Но тьi даеш, братушка! :-)

 • духо̀вен... - 00:20, 08 дек.

  Значение на думата духовен: духовна, духовно, мн. духовни, прил. 1. Който се отнася към умствената дейност, към нематериалното, към духа (в 1 знач.). Духовен свят. Духовна връзка. Духовен живот. 2. Който се отнася до църквата; свещенически, църковен, религиозен. Духовен сан. същ. духовност, духовността, ж. (в 1 знач.). Дали доган е нематериален с неговите сараи, прочее това е тема за друг разговор...

Напиши коментар

Коментари