петък, 16 декември 2016, 14:40 ч.

Рекорд!

Българска действителност: Собственик на автомобил дължи 51 000 лв. такса за наказателен паркинг! Колата му виси там от...

BNews.bg

Българска действителност: Собственик на автомобил дължи 51 000 лв. такса за наказателен паркинг! Колата му виси там от...

Собствениците се издирват в период от около един месец.

Собственици на автомобили дължат хиляди левове на Центъра за градска мобилност заради престоя на своите коли в наказателния паркинг.

Стари коли и изгнили ламарини – така изглежда наказателният паркинг в столичния квартал „Дружба”. Возилата са преместени там заради нарушение, а собствениците им се таксуват с по 2 лева на час.

„Към момента имаме 242 автомобила“, каза пред БТВ Румяна Милова от дирекция „Паркиране и мобилност” на Центъра за градска мобилност.

В случай, че някой от собствениците има желание да си вземе автомобила, може да отиде на специализирания паркинг в ЦГМ и срещу заплащане си го получава.

Една от колите е на наказателен паркинг от 2008 година. Притежателят й може да си я прибере по всяко време, като заплати таксата от 51 000 лева. Това обаче надали ще се случи. Собствениците се издирват в период от около един месец.

В наказателния паркинг освен стари и изпотрошени автомобили, има и такива, които са от най-висок клас.
„Има случаи, в които се оказва, че те са били в чужбина доста време. След това като са се върнали, са установили, че автомобилът им липсва. Той тогава вече е натрупал сериозна сума”, обясни Милова.

Гастарбайтер разбира, че колата му е закарана в наказателен паркинг, когато се завръща у нас. Наложило му се е да плати около 800 лева.
„Платихме ги. Самата кола не струваше и 500 лева, но няма как. Много бих искал да им я оставя, въобще да не се занимавам, да им я препиша, но това не знам как става и не знам дали е възможно. Иначе с удоволствие им я оставях и въобще да не ме занимават”, обяснява той.

От Центъра за градска мобилност добавят, че законът не им дава право да се отърват от автомобилите, пише "Труд". На практика те трябва да ги съхраняват завинаги.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Що за закон? - 17:55, 16 дек.

    Ами променете закона - да има срок за престой и ако не се плати дължимата сума, да може да се продаде колата!

  • jopo - 15:14, 16 дек.

    щом има такива големи набрани суми, значи нещо не ви е наред с таксуването вашта ..... недоклатена от „Паркиране и мобилност” на Центъра за градска мобилност....

Напиши коментар

Коментари