вторник, 10 януари 2017, 11:34 ч.

СЪВРЕМЕНЕН ТЕАТЪР НА АБСУРДА

ШОУМЕНИТЕ - "ВРАГ" НА ГЕРБ ИЛИ ЗАВОАЛИРАНО ТЯХНО БЪДЕЩЕ

BNews.bg

ШОУМЕНИТЕ - "ВРАГ" НА ГЕРБ ИЛИ ЗАВОАЛИРАНО ТЯХНО БЪДЕЩЕ

Промяната с помощта на референдум, организиран и подкрепен от шоу, не може да доведе до промяна.

(09.01.2017 г., 23,55 ч.)
Умишлено пуснах телевизора на бТв и очаквано видях Славчо в шоуто си (?!) да призовава ген. Радев да удължи срока на парламентарния "живот" с достатъчно време, за да се приеме нов изборен кодекс или промени в съществущия изборен закон. Това, разбира се, е нарушение на конституцията или по-скоро призоваване към нарушаване на основния закон. Което си е нарушение на обществения ред.
Референдумът приключи. Еуфорията, че като подкрепим въпросите на референдума, всъщност подкрепяме промяната, днес вече я няма, защото за всеки от нас е ясно, че измамата с този референдум беше моментно успешна. Промяната с помощта на референдум, организиран и подкрепен от шоу, не може да доведе до промяна.
Дори и най-неморалните и правно неграмонтни политици не си позволяват да демонстрират незачитане на решение на Върховния съд. А за референдума има две решения. Да сте чули Слави или някой от неговите да е казал и дума за тях? А решенията са безмислостни за имитаторите на политика. Правата на Слави и неговия екип са САМО НА ВНОСИТЕЛИ. Те нямат право да си присвояват резултата. Никой няма това право. Резултата е на вески от нас. Но не и на Слави. Резултата е само за приложение на ЗАКОНА. Защото всеки, който преследва резултат, въпреки закона, е не само нарушител, той е циничен лъжец.
Гласовете за приемане на предложенията са недостатъчни. Дори и един глас да не достига, това е достатъчно да се приеме, че няма задължителна сила. Другото е целесъобразност. Целесъобразност, морал, реализация на права, преследване на резултат с нарушение на закона е измама в най-мръсната и долна форма. Това е престъпление не само срещу правосъдието, това е престъпление срещу целия народ. А когато това престъпление е с цената на политическа измама, на лице е невиждано по размер политическо лицемерие.
Тази вече политическото лицемерие на Слави и компания придоби реална публичност. В деня, във който Цветан Цветанов и Данаил Кирилов призоваха бъдещия президент да наруши Конституцията, Слави запя тяхната песен. На гласа на ГЕРБ. Дори и за най-непредобедените внушенията на Слави и вече публичната му мисия да обслужи ГЕРБ и присъдружните им банди, днес вече е реалност. А може би да обслужи и себе си, своите поличиски амбиции, които според изследванията към днешна дата вече са твърде малки и е необходим силен съюзник.
Така от временно прикрит имитатор на промяната, днес Слави е един от безспорнте лъжци на ГЕРБ.
Не приемам шоумени да определят политическата система на държавата и да ми бръщолевят за демокрация, граждански права и т. н., само и само да седнат на полтическата трапеза.
Имаше референдум. Хората гласуваха. Не стана това или онова. Законът повелява. Приключи рефендума. Другото е обсъждане. Но днес мисията на Славчо и компания вече е политическата игра на ГЕРБ.
Останалото е лъжа и манипулация.
Древните римляни някога казаха: Лош закон, но закон.
Законът просто трябва да се спазва. В противен случай настъпват условия за хаос и безредици.
Крайно време е Славчо и присъдружниците му, имитатори на противници на ГЕРБ, да се спрат и да се разкарат от политическата сцена.
Да си стоят в бТв, да лапат кинтите от рекламодателите и да не се занимават с политика. Защото това не им е работа и не само, че нищо не разбират от нея, но и никой не им е дал права да го представляват. Да си организират партия, за да видим кой ги подкрепя, но да не си позволяват да си преписват права върху нашите гласове..
Любо КОЛЬОВСКИ

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Aтанасов - 16:57, 10 ян.

    Вие не разбрахте ли, че Трифонов е от едрата буржоазия. С референдума си прави евтин (чрез шоуто) пиар. За съжаление и сценаристите му го подведоха. Днес той е нагазил здраво в л... и трудно ще излезе.

Напиши коментар

Коментари