вторник, 10 януари 2017, 11:46 ч.

Мярка за неотклонение „парична гаранция“

Извънредно: Прокуратурата обвини Иван Тотев в престъпление по служба за нанесени вреди на общината за 1 милион лева (УНИКАЛЕН ДОКУМЕНТ)

BNews.bg

Извънредно: Прокуратурата обвини Иван Тотев в престъпление по служба за нанесени вреди на общината за 1 милион лева (УНИКАЛЕН ДОКУМЕНТ)

В периода 30 април – 17 ноември 2014 г. в гр. Пловдив, като длъжностно лице заемащо отговорно служебно положение – кмет на община Пловдив и като възложител на обществени поръчки, Иван Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на „Зоокът” – гр. Пловдив.


Днес, 10.01.2017 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Иван Тотев – кмет на община Пловдив, за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лева и случаят е особено тежък - престъпление по чл.282, ал.3, пр.1, алт.1, във вр. с ал.2, пр.2 във вр. с ал.1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура. 

В периода 30 април – 17 ноември 2014 г. в гр. Пловдив, като длъжностно лице заемащо отговорно служебно положение – кмет на община Пловдив и като възложител на обществени поръчки, Иван Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на „Зоокът” – гр. Пловдив. Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Освен това тази процедура е проведена без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено – стойностна сметка за проекта. Не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж. Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на „Зоокът“ –Пловдив с изпълнителя - „Запрянови 03” ООД. Това Иван Тотев е сторил с цел да набави облага за търговското дружество в размер на 1 000 000 лв. В този размер е и щетата за община Пловдив.

Досъдебното производство е образувано на 03.11.2016 г. от Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на главния прокурор от 15.11.2016 г. е разрешено разследването да се проведе извън района на съда, компетентен да разгледа делото и е разпоредено СГП да осъществява ръководство и надзор върху досъдебното производство.

До момента са разпитани 14 свидетели, изискана е цялата документация от Община Пловдив във връзка с проведените процедури за изграждането на „Зоокът“ – Пловдив.

Иван Тотев е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.
Процесуално-следствените действия продължават.

BNews предлага на вашето внимание уникален докумен, от който става ясно, че Николай Бареков още през 2013 г. е подал сигнал до Главния прокурор на Република България относно съмнения за конфликт на интереси и опорочаване на законността при провеждането на обществени поръчки. Вижте сигнала: 
 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • отвратен - 10:52, 11 ян.

  този крадец директно към затвора. хотелите му детски домове

 • отвратен - 10:49, 11 ян.

  този крадец директно към затвора. хотелите му детски домове

 • коментатор - 07:45, 11 ян.

  А кога ще се потърси отговорност на Б.Борисов за 34 милиона пари,които той изгори в въздуха още през първият си мандат с отряд 28 ????.Та това са държавни пари ,или това са пври на данъкоплатците!!!ПИТА СЕ ,КОГА ЦАЦАРОВ ЩЕ ПОИСКА ИМУНИТЕТА НА РАЗБОЙНИК НОМЕР ЕДНО В БЪЛГАРИЯ,ЗА ДА ГО ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА ТАЗИ КРУПНА КРАЖБА??? И АКО ПРЕКРИВА Б БОРИСОВ ЗА ТАЗИ НАЙ-КРУПНА ИЗМАМА ,ТО ЗНАЧИ ЧЕ ЦАЦАРОВ СЪЩО Е ПОДСЪДИМ,ЗАЩОТО В ЗАКОНА СЕ КАЗВА ЧЕ,КОЙТО ПРИКРИВА НЯКОЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ,ТОЙ СЪЩО Е СЪУЧАСТНИК В ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.........ЦАЦАРОВ,АКО ТИ ОЩЕ И ОЩЕ ЗАБАВЯШ СВАЛЯНЕТО НА ИМУНИТЕТА НА Б БОРИСОВ ,И ГО ПРИКРИВАШ ,ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ТИ ЩЕ ЛЕЖИШ В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С НЕГО,КОЕТО ЩЕ Е ПРАВИЛНО,И ЮРИДИЧЕСКИ КОРЕКТНО...

 • знаещ - 14:41, 10 ян.

  най после!!! прокуратурата знае ли за хотелите му за къщите. в панделата!!!!

 • Пешо - 13:57, 10 ян.

  Време е тази прокуратура да се вземе в ръце.Ред е и на Московски и Павлова и бургаския кмет.

 • Герб продажник Ваньо - 12:41, 10 ян.

  То да е само това. Мамин Ваньо съсипа Пловдив и стана олигарх за един мандат кмет. От къде със заплата от 3000 лева като кмет придоби имущества за милиони + хотели и т.н. А за конфликта на интереси с фирмата, която му построи палата в който живее и след това и върна парите с обществени поръчки. Ама тя била майка му. Че тя майка му не е ли свързано лице с него.

 • Дичо - 12:24, 10 ян.

  А за записите с купуването на гласове сред ромите и религиозните секти, на които дава безплатни общински помещения и ги впряга в предизборна пропаганда, кога ще му се потърси сметка на Тотев?

 • Демократ - 11:58, 10 ян.

  Видя се колко нагли и крадливи са гербавите мутри на Банкянския мафиот.

 • Най после справедливост - 11:57, 10 ян.

  Тоя идиот Мамин Ваньо съсипа Пловдив. Трябваше по рано, преди да нанесе толкова много вреди на града.

Напиши коментар

Коментари