вторник, 10 януари 2017, 19:20 ч.

От съображения за сигурност

Мароко забрани производството и продажбата на бурки

BNews.bg

Мароко забрани производството и продажбата на бурки

Мароканските власти забраниха производството и продажбата на бурки - плътното ислямско покривало, което покрива изцяло тялото и главата.
Министерството на вътрешните работи е разпратило циркулярно писмо до своите служители, отговарящи за търговията в градовете, в което им се нарежда от тази седмица да не разрешават повече производството и продажбата на бурки, съобщиха местни медии, цитирани от АФП и БТА. 

Самото ведомство не направи изявление по темата. 

В някои търговски квартали на Казабланка, икономическата столица на страната, служители на вътрешното министерство са информирали вчера търговците за новото решение. 

В град Тарудант пашата на града е наредил на търговците, които произвеждат и продават бурки, да ликвидират запасите си до 48 часа и да прекратят всяка търговска дейност, включваща това облекло, показва документ, публикуван в социалните мрежи. 

Същото се случило и в малкия град Уислан, където местният паша нарекъл бурката "афганистански никаб". Взети са мерки и за забрана на вноса на бурки в кралството, съобщи пред сайта "Le360" високопоставен представител на вътрешното министерство. 

Според марокански медии бурката е била забранена от съображения за сигурност. Ислямското покривало било използвано много пъти от престъпници.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • da,ama - 12:05, 11 ян.

    те ще ги прехвърлят в Европа, където търговията с тях процъфтява!И Европа трябва да вземе такова решение!

Напиши коментар

Коментари