сряда, 11 януари 2017, 18:36 ч.

"ГЕРБ имат мутренско управление"

Корнелия Нинова е готова да управлява

BNews.bg

Корнелия Нинова е готова да управлява

Според Нинова БСП иска промени в избирателната система - мажоритарни и пропорционални избори - 50 на 50.

Животът на този парламент не трябва да бъде продължаван. Този парламент няма доверие! Няма мнозинство, което да вземе сериозни решения. Това зяави пред Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Сега да се удължава времето на този парламент е формален повод правителството да остане на власт", допълни тя, цитирана от "Пик".

Според Нинова БСП иска промени в избирателната система - мажоритарни и пропорционални избори - 50 на 50. 

"Искаме, отново повтарям, този парламент да бъде разпуснат и да бъдат обявени нови избори. Министър-председателят подаде оставка. Има конституция и ред в тази държава. Отиваме на избори! След изборите - каквото народът реши", заяви Нинова.

Тя заяви, че премиерът Борисов не бил ходил на парламентарен контрол половин година. С това той нарушавал правилника на парламента. "Премиерът и вицепремиерът са заети! И не е за пръв път! Ето, и днес не дойде на парламентарен контрол. Твърдя, че и до края на този парламент няма да дойде", подчерта лидерът на БСП.

Тя отново заяви, че "ГЕРБ имат мутренско управление". Според нея мнозинството действало със "силовашки подход". "Нарушава се разделението на властите. Парламентът приема сутринта закон, следобед премиерът се обажда и го променя", даде пример Нинова. 

"Призовавали сме господин Борисов да спазва конституцията. Но когато се нарушава принципът на разделение на властите, това не е диалог".

На въпрос защо БСП искат да управляват и защо смятат, че са готови за това, Нинова отговори: "Имаме ясна цел и знаем как и кой да я постигне". 

"В политиката най-важно е да сложиш целта, а след това начините за постигането й. Цел означава визия за дълъг път. А през последните години наблюдаваме политическо късогледство", заяви Корнелия Нинова и допълни: "Ние си поставяме следните цели: 1.Икономика, производство, българска индустрия. 2. Образование, свързано с тази икономика. 3. Здравеопазване - който си е плащал здравните осигуровки, ще има достъп до лекар и няма да плаща под масата. 4. Стимулиране на младите предприемачи и младите семейства".

"Започваме борба с мафията! Започваме борба с коруцпията, с подкупите! От там ще дойдат повече пари, отколкото в началния период на управление", посочи Нинова. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 12 - 12:47, 12 ян.

    ето,а целите на герб,и твоя любим тиквоний-винету ,да не би бяха различни, от целите на бсп.

  • Ето - 20:44, 11 ян.

    целите на БСП- икономика в полза на собствения джоб,образование за насладнижте им-в Англия или САЩ,лечение-също в чужбина,а младите семейства-от терминал 2 еднопосочно. Колкото до борбата с мафията,създадена от комунистите-не съм видял някой да се е преборил със себе си.

  • че как иначе - 18:48, 11 ян.

    нали има излишък за харчене и обществени поръчки за приближени:)

Напиши коментар

Коментари