петък, 17 февруари 2017, 11:00 ч.

Системни проблеми

Габровци без парно, готвят протест

BNews.bg

Габровци без парно, готвят протест

Протест на абонатите на Топлофикация Габрово е предвиден за 12 часа днес. Към гражданско недоволство призова кметът Таня Христова, която обяви и внасянето на иск в съда срещу ТЕЦ-а.
От началото на отоплителния сезон ТЕЦ-ът не може да осигури нормално отопление, подаването или спира или е намалено. Авариите и проблемите с горивата са системни и продължават и досега. Освен частните абонати, на ТЕЦ са обществени сгради, училища и детски градини. За нарушенията са сезирани Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулирано, но действия от тях не са предприети.

Според заместник-кмета на Общината Климент Кунев, потребителите имат основание да настояват за пълно сторниране на сметките за отоплителния сезон, за обезщетение за неудобствата и дори за отнемане на лиценза на дружеството, чийто собственик е фирма, регистрирана в Кипър.

Припомняме, че тази година големи аварии спряха топлоподаването в половин Содия, на студено бяха част и от бургазлии.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Aтанасов - 13:32, 17 февр.

    От вътрешен човек знам, че е купен някакъв друг котел, който не е бил пригоден да работи с досегашното гориво. Дали е така или не не знам, но ако е така това ще означава поредна некомпетентност, в резултат на която страда обществото.

Напиши коментар

Коментари