петък, 17 февруари 2017, 14:00 ч.

Комисия взела решение

Президентшата с охрана, била застрашена

BNews.bg

Президентшата с охрана, била застрашена

Съпругата на президента Десислава Радева е с охрана от Националната служба за охрана (НСО), тъй като имало заплаха за сигурността ѝ. Това става ясно от съобщение на службата, във връзка с публикации в медиите, че Радева се вози в автомобил на НСО и има охрана. 

Традиционно, от НСО се оправдават, че мотивите за охраната не могат да бъдат оповестени, тъй като са държавна тайна. От там обясняват, че решението за охраната е взето от комисия, в която влизат началникът на НСО Ангел Антонов, главният секретар на МВР Георги Костов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев.

Неведнъж с решения на комисията са оправдавани решения, за които не е съвсем ясно каква е мотивировката. В същото време новият Закон за НСО разширява значително кръга от лица, които могат да се ползват от облагите на службата. 

В съобщението на НСО за конкретния случай е посочено единствено, че законът позволява членовете на семействата на президента, на премиера и председателя на Народното събрание да имат охрана, когато "се констатира наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице/а или рискове от извършване на посегателства срещу личността му/им, включително актове на тероризъм, по смисъла на НК".

По силата на посочените правни норми исканата информация представлява държавна тайна. По тази причина НСО не може да коментира публикации в медиите, нито да разгласява информация за предоставена охрана: субекти на застрашеност, степен на застрашеност, вид, обхват и времетраене на охраната, изменение или прекратяване на охраната, се посочва още в съобщението от НСО.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • системна резидентура - 11:15, 18 февр.

  И Tpъмп, и пильот-резидентът ни са в някакви отношения с путлер. И това ги прави зависими от него. Което от своя страна ги поставя в конфликт на интереси. И докато фалиралият “антисистемно” милиардер все пак е принуден от цялата американска институционална система да се разграничи от кремълският си (дала)авер, то задунайският му резидент, който целия си професионален живот “антисистемно” прекарал в “антисистемната” БНА, е подвластен на цялата явна и неявна пета колона и е тикан от нея точно в противоположната на Тръмп посока – да търси начин да му се отблагодари за помощта му при избирането си. И за информация на пильот-резидента: санкциите зависят от желанието на ментора му путлер дa спазва международното право, а не от ЕС!

 • шефа - 08:38, 18 февр.

  Смях в залата.Кой я застраши тази анонимница бе смешници.Тоя пилота ще излезе по долен и жалък май от Плюнката.

 • comment - 19:32, 17 февр.

  Pazi, Bozhe, sljapo da progleda.

 • Оги Жабата - 16:02, 17 февр.

  Ами застрашена - фанала е ПИЧИ ВЪШКИ и то не от Румбата! Така че са я сложили под карантина - да не си мърда упашката по катуните! Щото УБО-то може да е и като подвижен домашен арест! Както криеха за триперо на ДС-ГУце хотелиеро, хванат от непълнолетни циганета, докато жена му Зорка беше в правитествена болница за онкологично лечение!

 • Аз - 14:45, 17 февр.

  Кой изобщо се интересува от тази селска пръчка

Напиши коментар

Коментари