петък, 17 февруари 2017, 15:55 ч.

Към момента няма лица с рисково поведение

80% от участниците в бунта в Харманли вече са изведени от България

BNews.bg

80% от участниците в бунта в Харманли вече са изведени от България

80% от близо 500-те участници в бунта в лагера в Харманли в края на ноември миналата година вече са изведени от България като са ползвани механизмите и на Фронтекс, и на международната организация по миграция.

Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов на среща с Държавната агенция за бежанците в лагера в Харманли, цитиран от „Хасково Инфо”.

“Със задоволство констатираме, че към момента нямаме лица с рисково поведение в този център. За сравнение към септември месец сме имали близо 1000 лица с рисково поведение точно тук”, съобщи Костов.

Миграционният натиск по границата сега е минимален. През януари са заловени едва около 70 нелегални мигранти при около 400 за същия период на миналата година.

Иначе, мерките за сигурност в лагера в Харманли са повишени след бунта през ноември, когато близо 1 000 мигранти хвърляха камъни по полицията.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари