четвъртък, 02 март 2017, 10:20 ч.

Нямал избор

Марешки призна за участие в корупция! Прокуратурата да се самосезира!

BNews.bg

Марешки призна за участие в корупция! Прокуратурата да се самосезира!

Бизнесменът и лидер на партия „Воля” Веселин Марешки призна, че понякога е давал подкупи, като по думите му е нямал избор. Той уточни, че подкуп му е искан от „политически формации, които са управлявали в определени моменти”.


Марешки заяви, че по времето на правителството на Пламен Орешарски е бил викан в централата на БСП на „Позитано”.

„Поискаха определени неща от нас. Странен беше разговорът и безсмислен, но след това имаше реакция – отрицателна за мен, защото аз не отговорих на очакванията”, посочи Марешки пред bTV.

„Говорих с един човек, който ми каза: Председателите при нас се сменят, но аз съм съм винаги тук”, отбеляза Марешки, след което призна, че е разговарял с Димитър Дъбов.

„Защо имат такива системи, които включват и изключват, нещо заглушават в стаите си. Явно там постоянно водят нерегламентирани разговори”, коментира Марешки.

Бизнесменът призна също, че би дал подкуп, ако чиновник му го пoиска.

„Ако трябва спешно да си отворя бензиностанцията в София и някой ми пречи, а целтае българските граждани да я получат, аз ще се поддам”, разкри той.

„Ако дребен чиновник ми поиска 5000 лева за един подпис, аз какво да направя? Няма да вляза никога в схемата, ще направя дребен компромис”, каза Марешки.

„Ако българските граждани решат, мисля, че бъда по-добър от всички досегашни премиери”, категоричен беше бизнесменът.

„Никой не ме е съветвал да вляза в политиката, стана спонтанно, след като отворине бензиностанцията във Варна, във форумите започнаха да казваха: Марешки президент, Марешки министър-председател. И ние се включихме”, заяви той.

Чл. 304. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 7 от 1999 г., изм., бр. 51 от 2000 г., бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. (2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление. (3) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който предложи, обещае или даде подкуп на чуждо длъжностно лице. Чл. 304а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм., бр. 92 от 2002 г.) Който предложи, обещае или даде подкуп на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, включително съдия, съдебен заседател, прокурор или следовател, се наказва с лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Magdelina - 15:42, 10 март

  Yes, sorry my mistake.Even more bizarre though the notion that we should know the ethnicity of the victim. Or anything that would expose her id&ipnty. enbst; 4 likes

 • Аз съм за - 13:32, 02 март

  Мен пък ме кефи този. Ще си гласувам за него.

 • Магарешки и ти си мутра - 11:54, 02 март

  Авера на главната Мутра в държавата. Готвят се да управляват заедно. Хора бдете! Мутрите опустошиха и погрибаха България.

 • сссссссссс - 11:54, 02 март

  Марешки в момента лъже.Ясно е е че Б.Б го подкрепя ,за да му осигури хора в Н.С. Също както така наречените патриоти.

 • Атанасова - 11:49, 02 март

  Нахален, брутален и циничен, но и прозрачен, и прост! Видно е, че се опитва да омаскари БСП, защото е приятел на Бойко и иска той да спечели, за да управлява с него. А че по този начин предизвика прокуратурата да се занимае с него... и най-умният си е малко прост...

 • Пламен - 11:30, 02 март

  Аз по форумите съм чел и че лекарствата са му стари и дизела му е некачествен но от това той не си е затворил аптека или бензиностанция. Голям популист, решил да осребри влиянието си.

 • BESEPARE6KI - 11:29, 02 март

  БСП ще продадат и майка си за малко власт, не ме учудва че са пробвали да привлекат селския палячо

 • e da - 11:27, 02 март

  Бандит и популист, но наивници лесно се намират, особено ако ги баламосаш с евтини обещания и малко разредена нафта

 • Атанасов - 11:06, 02 март

  Съвременната БСП е една най-обикновена буржоазна партия нямаща нищо общо с марксизма-ленинизма. Но и Марешки, като е казал "а" да каже и "б", в смисъл от кого бе принуден да стане спонсор на "Локомотив Пловдив" например?

Напиши коментар

Коментари