вторник, 14 март 2017, 17:15 ч.

Станал жертва

Иван Гарелов: Герджиков ме уволни, получил есемес от Борисов

BNews.bg

Иван Гарелов: Герджиков ме уволни, получил есемес от Борисов

"С акцията срещу Елена Йончева Бойко Борисов води ГЕРБ към убедителна загуба."

Каква е причината за уволнението ви като медиен съветник на Огнян Герджиков?

– Причината е моето участие по Нова телевизия, в което защитих Елена Йончева. С това съм бил ангажирал кабинета. С изказването си съм бил засегнал и бившия министър-председател Бойко Борисов. Това е причината.

Наясно ли сте дали премиерът сам е взел това решение?

– Ами… Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него. След това той (б.р.. Гержиков) е координирал решението си с президента.

За каква реакция на бившия министър-председател говорите?

– Пратил есемес.

Какви мотиви е записал за освобождаването ви Огнян Герджиков?

– Не съм видял още заповедта. Ще я получа утре, но той каза, че тази вечер ще съобщи за освобождаването ми пред журналисти в Шератон.

Изненадва ли ви уволнението?

– Изненадва ме, защото бях крайно резервиран, стараех се да не вземам остра позиция. Направих изрична уговорка, че не изразявам позиция на правителството, а говоря в качеството си на журналист и колега на Елена. Станах жертва.

Като медиен съветник имахте ли задължението да съгласувате медийните си участия с Огнян Герджиков?

– Изрично предупреждение не ми е правено, но се предполага, че е редно. Герджиков ми каза – ти си опитен човек и би трябвало да знаеш, че трябва да се пазиш от такива работи.

Уволнението променя ли отношението ви към Герджиков?

– Аз не съм отмъстителен и злобен човек. Премиерът е благ човек, аз се разделям с него без лоши чувства. Може би така е по-добре и за двама ни.

Вече не сте медиен съветник на Герджиков, кажете какво мислите по скандала „Борисов-Йончева“?

– Сега мога да кажа това, от което се пазех сутринта. С акцията срещу Елена Йончева Бойко Борисов води ГЕРБ към убедителна загуба. Според мен този случай е тъждествен със случая Ирина Бокова. Преди президентските избори те направиха поредица от грешки и се провалиха. Сега се слага началото на друга серия от грешки. Но и тази с атаката на Йончева е достатъчна.

Вие разбрахте ли в какво бе обвинена Йончева от Борисов?

– Моето впечатление е, че те сами вече не знаят в какво я обвиняват и са възприели тактиката да размножават версиите и постепенно да се отклоняват от първоначалната версия, че репортажите и командировките и са плащани, за да може след като минат изборите да кажат: Ама ние не сме имали това предвид, а нещо друго.

 

Източник: Труд

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ИВАНОВ - 08:01, 15 март

  ГАРЕЛОВ ВИНАГИ Е БИЛ НА ХРАНИЛКА В БСП ! ХИЧ ДА НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА ЖЕРТВА !

 • Коментар - 05:37, 15 март

  Гарелов е стар пияница и слуга на комунистите. Сигурно е пил едно голямо качествено уиски преди да даде интервюто.

 • коментатор - 05:21, 15 март

  БОРИСОВ,ТИ КОГА ШЕ ВЪРНЕШ 34 МИЛИОНА КОИТО ТИ ИЗГОРИ С ОТРЯД 28 В ВЪЗДУХА ОЩЕ В ПЪРВИЯТ ТИ МАНДАТ!!!ТОВА СА ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА........ТИ СИ ЗА ЗАТВОРА ..НО НЕКА ЦАЦАРОВ СИ ОТИДЕ,ТОЙ Е ТОЗИ КОЙТО ВСЕ ОЩЕ ТЕ КРЕПИ.....ИДВА ВИДЙОВ ДЕН ...БЛИЗО Е...

 • Айде бе... - 01:00, 15 март

  Тиквата възмутен за два милиона дето уж похарчила държавата за Елена Йончева... да и какво от това, тя е журналист от международна величина. Ама той да каже първо защо открадна близо 2 милиарда от Здравната каса от парите на болните и бедни българи! Нагъл банкянски дебил!

 • серт - 21:29, 14 март

  изпратил Боко харем смс на подлогата Герджиков и той веднага действа,сакън да не си помисли нещо Боко харем,че иначе лошо се пише на Герджиков.

 • ТУРСКИ ГЪЛЪБ - 20:35, 14 март

  ТАКА РАБОТИ ЛЕКЕТО БОРИСОВ, ПОДМОЛНО С СМСи. ТОЯ КЛОУН НЯМА СМЕЛОСТ И АКЪЛ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ЗАЩИТИ ПОЗИЦИЯТА СИ.

Напиши коментар

Коментари