понеделник, 20 март 2017, 11:15 ч.

Изискани са документи

Изборите може да бъдат отменени заради Марешки

BNews.bg

Изборите може да бъдат отменени заради Марешки

Закононарушението на Марешки ще доведе до незаконност на изборния процес - независимо дали това ще се изясни преди или след 26 март.

ЦИК е изискала от СГС документите по регистрациите на двете партии на Веселин Марешки. 
Напълно възможно и законно е "Воля" да бъде отстранена от участие в парламентарните избори на 26 март. Вероятно това решение ще бъде обжалвано и всичко това се случва в последната седмица преди изборите. 


Закононарушението на Марешки ще доведе до незаконност на изборния процес - независимо дали това ще се изясни преди или след 26 март.
Ако стане ясно преди, то бюлетините, отпечатани за изборите, автоматично стават невалидни. Липсата на достатъчно време за изработване на нови ще създаде безпрецедентна ситуация - ще гласуваме с незаконни бюлетини и процентът невалидни ще бъде огромен.


Ако стане ясно след изборите, то ще се наложи касиране на всички резултати и повторно провеждане на избори. Това е притеснително и скъпо. Първо, защото няма достатъчно време да се стабилизира обстановката у нас преди началото на Председателството на ЕС.

Второ, защото нова предизборна кампания и нов изборен процес означават разходи, реакция на нетърпимост от електората и неясен изход от политическата каша, в която сме се оплели.
И това само защото един аптекар не обича да се съобразява със законите.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Patriot - 15:00, 20 март

    Atanasov, shte glasuvame, za da ne ni izmaknat darjavata ot racete, zatova !!!

  • Атанасов - 12:41, 20 март

    Ами отменете ги. За да бъде цирка пълен. Всъщност хора за какво ходите да гласувате!?

Напиши коментар

Коментари