понеделник, 20 март 2017, 11:35 ч.

Пропуски в биографията

Как Борисов стана генерал противозаконно?!

BNews.bg

Как Борисов стана генерал противозаконно?!

Ставайки Главен секретар на МВР през 2001г. и връщайки се на служба, е трябвало да остане майор - а той, прескачайки званието подполковник, е произведен направо полковник.


Пропуски от публичната биография на експремиера Бойко Борисов! Б. Б. завършва Школата на МВР през 1983 г. с чин лейтенант. Съгласно Закона за МВР, би трябвало през 1986 г. да е станал старши лейтенант, през 1990 г. капитан, а през 1995 г. майор. Да, но той напуска МВР през 1991 г. като майор, защото отказва да се деполитизира и иска да продължи да членува в БКП.

Ставайки Главен секретар на МВР през 2001г. и връщайки се на служба, е трябвало да остане майор - а той, прескачайки званието подполковник, е произведен направо полковник. Освен курсантски взвод, какво друго е командвал през тази бляскава офицерска кариера?!

И след това във времето, в което все още е трябвало да бъде майор - той вече става генерал-лейтенант! Целувал ръка на Доган, П. Стоянов и Първанов за колекция от генералски звезди, които превърнаха званието в гротеска.

Бил ли е агент на ДС или не, бил ли е мутра от подземния свят или не, това непременно ще стане ясно един ден. Но сега е пределно ясно, че противозаконно е произведен в генерал и трябва президента Румен Радев да му отнеме това висше офицерско звание, което той не заслужава!
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Поручикът -г енерал - 16:00, 20 март

  Гледаме тъпа комедия с главен герой ББ, в която бутафорния генерал вместо да опази интересите на България допусна регистрацията на ДОСТ.

 • шефа - 13:56, 20 март

  Сега ли се сетихте как престъпника и национален предател Тиквата стана Генерал.

 • Ген. Масленков (КАДРИ) - 12:49, 20 март

  Правнук! Що се касае до милиционерските генерали и офицери - те не са по ЗВВС, така че днес той е само бай Х. ;)

 • 1 - 11:43, 20 март

  внука на враг на народа,завършва Школата на народната милиция,през 1983година,такъв случай на враг,даже и в Занзибар няма,а тука,някои му вярват.

Напиши коментар

Коментари