вторник, 21 март 2017, 11:40 ч.

Имотна империя

Каракачанов с имоти за стотици хиляди лева!

BNews.bg

Каракачанов с имоти за стотици хиляди лева!

Най-омерзителното в цялата политико-икономическа дейност на Каракачанов обаче е в това, че същият използва имоти на ръководената от него „Фондация ВМРО”, за да трупа собствени финансови дивиденти.

Красимир Каракачанов залага имоти на оглавяваната от него „Фондация ВМРО”, за да обезпечава собствени кредитни задължения.

Грандиозен корупционен скандал е на път да разтърси предизборното политическо пространство у нас, броени дни преди извънредните парламентарни избори. Оказва се, че един от лидерите на тези, които най-много критикуват политическото статукво и лидерите на големите казионни партии за необяснимите им богатства, всъщност не им отстъпва ни най-малко по лично имане.

Иде реч за лицето Красимир Дончев Каракачанов. Оказва се, че Джаба войвода, както е по-известен Каракачанов сред своите съратници, освен да върти чевермета и да поглъща по няколко мешани скари на едно хранене, имал и неподозирани други таланти. А именно, да трупа имоти на свое име.

Остава загадка, как един партиен чиновник като него, който през целият си живот не е работил нищо друго, освен да бъде функционер на заплата в различните превъплъщения на сурогатната ВМРО (фалшификат на историческата организация) след 1990 г. е успял да придобие толкова много лични имоти в цялата страна. А те наистина са много! Но да започнем поред…

Първата перла в имотната корона на лицето Красимир Дончев Каракачанов е поставена през 2003 г., когато лидерът на ВМРО закупува апартамент в един от най-скъпите софийски квартали – „Изток” с площ от близо 130.00 кв. м. Всеки, който иска да провери стойността на един такъв имот, нека просто отвори първият попаднал му сайт за недвижими имоти и ще разбере, че пазарната му цена в никакъв случай не е под 200 000 евро!

Имотният рейд на чеверме комитата продължава и през 2004 г. и 2005 г. Тогава в две последователни години Каракачанов придобива апетитни имоти на морето, а именно жилищна сграда намираща се във вилната зона на Кранево и поземлен имот от 1173 кв.м. в землището на с. Осеново, Община Аксаково.

През 2013 г. Каракачанов закупува имот от 1000 кв.м. в Община Трявна, който няколко месеца по-късно той и съпругата му – прокурор в Софийска градска прокуратура великодушно подаряват на бащата на Красимир Каракачанов – видния функционер на казионното БЗНС по времето на комунизма Дончо Каракачанов. Според запознати, към дата днешна в този имот близо до Трявна има издигнат хотел.

Последната имотна придобивка на тарикат патриота е от миналата 2016 г. Тогава малко след президентските избори, в края на месец декември Каракачанов закупува близо декар и половина в землището на с. Любовище, Община Сандански. Можем само да предполагаме, кога точно ще бъде издигнат на това място следващия хотел от бизнес империята на Красимир Каракачанов.

Най-омерзителното в цялата политико-икономическа дейност на Каракачанов обаче е в това, че същият използва имоти на ръководената от него „Фондация ВМРО”, за да трупа собствени финансови дивиденти. За какво става дума? През 2007 г. Каракачанов изтегля заем за собствена употреба от Банка ДСК, който обезпечава с имот на „Фондация ВМРО” в град Петрич! Как става това? Ами много просто.

Физическото лице Красимир Дончев Каракачанов сключва договор за банков кредит с Банка ДСК. Банката обаче иска съответните гаранции, че кредитът ще бъде върнат и настоява да получи съответните обезпечения. Обезпечението е дадено своевременно от юридическото лице „Фондация ВМРО”, което учредява договорна ипотека в полза на Банка ДСК върху свой имот в град Петрич, с цел същия да послужи като обезпечение по кредитното задължение на физическото лице Красимир Дончев Каракачанов.

Председател на Управителния съвет и представляващ „Фондация ВМРО” е… физическото лице Красимир Дончев Каракачанов.

Прокуратура, Съд, НАП, Сметна палата, ЧУВА ЛИ НЯКОЙ…

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Ива - 14:29, 20 дек.

  И точно този ще говори за хората " без правно основание на обитаване на имоти ". Кога в тази държава ще има осъдени политици? До кога ще ни управляват хора, които влизат в политиката с единствен мотив лично облагодетелстване и забогатяване? До кога ще търпим подобни " патриоти "!?

 • Патриот - 23:34, 30 юни

  Чувал съм от авторитетни хора да е обвиняван г-н Каракачанощв за това ,нека да се розчопли този проблем

 • Каката - 22:40, 20 апр.

  Сега разбрахте ли защо е имало народен съд?

 • Каката - 22:39, 20 апр.

  Сега разбрахте ли защо е имало народен съд?

 • Цитирайте източника! - 21:29, 23 март

  Моля, цитирайте източника - "Истински патриоти . инфо" Благодаря! Успех!

 • Цитирайте източника! - 21:29, 23 март

  Моля, цитирайте източника - "Истински патриоти . инфо" Благодаря! Успех!

 • Цитирайте източника! - 21:29, 23 март

  Моля, цитирайте източника - "Истински патриоти . инфо" Благодаря! Успех!

 • Чува ли някой - 23:13, 21 март

  Прокуратура, съд; нап, сметна палата... или проверките не се отнасят за патериците на Борисов.

 • До долния... - 23:09, 21 март

  Аааааа..... ама г- Бареков го провериха отвсякъде , по всеки параграф. Дори и памперсите на детето му. А г-н Каракачанов се радва на пълен конфорт от страна на проверяващите институции, а всъщност той си плете кошницата с нови имоти и далавери. Под чия закрила? Кой държи чадър над него, под чий шлифер си стои на топличко г-н Каракачанов...!

 • ААааа - 18:08, 21 март

  А когато изнасят компромати за г-н Бареков не Ви е приятно,нали? Клюкарска,кокошкарска история...

Напиши коментар

Коментари