четвъртък, 20 април 2017, 9:45 ч.

Люта чалга

Динко си поръча песен за 1 000 лева: Възпя го Радо Шишарката

BNews.bg

Динко си поръча песен за 1 000 лева: Възпя го Радо Шишарката

Снимка: BBC

Песента започва ударно с ориенталски ритми, които преминават в турбофолк от зората на прехода и подтикват по-танцувалните към кръшни движения.

Поп-фолк легендата Радо Шишарката възпя ямболския ловец на мигранти Динко Вълев в забележително биографично хитче, информира "ЗонаБургас". Песента започва ударно с ориенталски ритми, които преминават в турбофолк от зората на прехода и подтикват по-танцувалните към кръшни движения. За да достигне „парчето“ до по-широка слушателска аудитория от ценители,  лирическият герой- Динко разчита на популярността си в социалните мрежи и сам е качил парчето в личния си профил във Фейсбук.

„Айде… и за мен създадоха песен“, похвали се ямболията. Песента за Динко запознава феновете на жанра с най-ярките моменти от биографията му. И тук Радо Шишарката не е изневерил на стила си, като в произведението присъстват традиционните „пари“, „коли“ и “жени“. Възпято е и хобито на Вълев – да лови мигранти Балкана. Песента придава почти митичен образ на Динко- в припева той е наречен Атлант. Създава се в впечатлението, че в ежедневието на ловеца на мигранти присъстват само лимузини, златни ланци, пет звезди и бели бисери.

Без корона и без замък казват, че съм цар“, пее Шишарката. Не е подмината и темата Динко и жените. В парчето, нежният пол се „моли пред Бога“ за Динко. След като в последното си видео ямолията, се закани да бъде министър-председател на България и призова хоратна да му повярват, песента се явява като своеобразна политическа платформа и в нея точно и ясно се казва: „А парите, а парите, Бозавият (б.а. по името на фирмата му) дава за народа“.

„Динко ми каза: Напиши една песен за мене“, сподели пред Дарик-Бургас изпълнителят Радо Шишарката. По думите му известният ямболия сам написал хвалебствения текст. Стиснали ръцете и песента била готова… за 1000 лева. „Той си обича такива неща. Може би се е позовал на мене, защото съм направил много песни за борците и мутрите“, каза Шишарката и допълни: „Това лично не го одобрявам като идея. Защото няма какво да се въздига някакъв човек на пиедестал, когато е жив и не се е видял плода на делата му, и да е оставил траен белег във времето и съзнанието на българина. Това е малко нарцисизъм“. Радо Шишарката обаче подчерта: „Като човек го уважавам, не съм видял лошо от него“.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • koko - 13:42, 20 апр.

    ПОВРЪЩАМ....

Напиши коментар

Коментари