четвъртък, 20 април 2017, 13:44 ч.

За момиче плащат по-малко

Разбиха нова мрежа за продажба на наши бебета в Гърция

BNews.bg

Разбиха нова мрежа за продажба на наши бебета в Гърция

Търговията с бебета се доказва трудно, признават от прокуратурата.

Полицията в Гърция е разбила нова мрежа за продажба на български бебета, пише "Днес.бг".Специализираната прокуратура у нас работи по случая от миналата седмица.

Организираната престъпна група е от 29 българи, повечето – от град Камено. От началото на година само там за трафик с бебета са осъдени двама души. Потърпевши са 21 жени.

"Ми хората са гладни. Тя ражда – продава, това си е лично нейна работа какво прави", казват местни жители пред bTV.

Търговията с бебета се доказва трудно, признават от прокуратурата. Причината е, че извършването на това престъпление става в рамките на затворени общества от хора, които не желаят информацията да излиза извън семейството или рода, казва Димитър Георгиев, зам.-районен прокурор на Бургас.

До съд се стига, само ако жертвата накрая бъде излъгана с обещаните ѝ пари.

Сумите, които се плащат, са различни за момче и момиче, като за момиче се дава по-малко, но вървят около 5000 евро, 3000 от които – за трафиканта, казват от неправителствения сектор.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари