четвъртък, 20 април 2017, 14:31 ч.

След 13 години работа у нас

ЧЕЗ напуска България?

BNews.bg

ЧЕЗ напуска България?

Все още не са започнали разговори с българското правителство и не е очертан график за продажбата, макар че "български инвеститори проявяват интерес" към бизнеса на компанията.

Чешката електрическа компания ЧЕЗ планира да продаде всички свои активи в България. От компанията очакват инвеститорски интерес предимно от местни купувачи.

Това съобщава Reuters, като се позовава на информация от члена на Надзорния съвет на ЧЕЗ България Павел Сирани.

Все още не са започнали разговори с българското правителство и не е очертан график за продажбата, макар че "български инвеститори проявяват интерес" към бизнеса на компанията. Овен електроразпределителното дружество, ЧЕЗ е собственик и на ТЕЦ във Варна, две централи за производство на ток от ВЕИ и търговец на електричество.

ЧЕЗ Груп придоби 67% от собствеността на енергийното дружество, захранващо Западна България срещу 281,5 млн. евро в приватизационна сделка през 2004 г.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари