четвъртък, 20 април 2017, 15:55 ч.

Допълнителни усилия и финансови средства

Специалните служби останаха без агенти

BNews.bg

Специалните служби останаха без агенти

Повечето места са за София, а две са за Ямбол и Хасково.

Спецслужбита са останали без кадри през последните години. Само за няколко месеца ДАНС обяви поредния конкурс за набиране на агенти. Държавната агенция "Разузнаване" пък призна, че й липсват кадри. Според годишния доклад на разузнаването за 2016 г. България е останала без разузнавачи.

"Най-сериозен е проблемът с кадровото обезпечаване на ДАР. Комплектуването на оперативните звена с добре образовани и квалифицирани специалисти изисква много време и инвестиции в човешкия ресурс", пише в документа. 

Състоянието и в ДАНС е подобно. В уебсайта си контраразузнаването откри специална рубрика с обяви за работа. Само за няколко месеца от спецагенцията пуснаха втори конкурс за набиране на агенти. Първият беше за набиране на IT специалисти. Новата обява е за набиране на 23-ма служители по Закона за ДАНС. Повечето места са за София, а две са за Ямбол и Хасково.

"Техническото осигуряване на оперативната работа е другият голям проблем, който налага специално внимание и изисква допълнителни усилия и финансови средства", пише в доклада на разузнаването. В него се настоява за трайно решение на въпроса за адекватното финансиране на агенцията.

През 2016 г. със съдействието на специални служби на държави от Югоизточна Азия и Африка са били решени казуси, свързани със защитата на правата и интересите на български граждани зад граница. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Aтанасов - 17:03, 20 апр.

    "Вдигни очи виж този свят..". Тази парадигма ни доведе до тук. Днес ние берем плодовете на собственото си безразсъдство.

Напиши коментар

Коментари