четвъртък, 20 април 2017, 18:20 ч.

Срещу „модерното робство“

Мая Манолова : Забрана на продажбата на предприятия без работодателите да са изплатили всичко дължимо на своите работници

BNews.bg

Мая Манолова : Забрана на продажбата на предприятия  без работодателите да са изплатили всичко дължимо на своите работници

Трябва да се забрани на фирми, които не са си платили заплатите и осигуровките да участват в обществени поръчки.

Предлагаме да се забрани продажбата на фирми на клошари, да се забрани продажбата на предприятия и дружествени дялове без работодателите да са изплатили всичко дължимо на своите работници. Това каза на брифинг в Народното събрание обмудсманът на  България Мая Манолова по повод внасянето на пакет от законодателни промени заедно с КНСБ срещу „модерното робство“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Предлагаме промени в 7 закона, основните ни предложения са за решаване на конкретни проблеми, възникнали в практиката“, заяви тя.

„Предлагаме да се даде възможност на работниците да започват производство по несъстоятелност, когато работодателите им са в неплатежоспособност“, обясни Мая Манолова. Според нея трябва да се забрани на фирми, които не са си платили заплатите и осигуровките да участват в обществени поръчки. По думите й трябва да се направят промени в Закона за гарантиране на вземанията на работници и служители от фалирали предприятия.

„Предлагаме да бъдат разширени контролните правомощия на Инспекцията по труда“, каза още омбудсманът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • kzkz - 19:50, 20 апр.

    като депутат гласува сегашните закони, сега какво ти се приказа? на майка тереза ли се прави? ама е компроментирана. а това дето са я замислили е нереалистично, зашщото се това е регулация от страна на държавата в пазара и противоречи на конституцията. механизмът трябва да е друг.

Напиши коментар

Коментари