четвъртък, 20 април 2017, 18:40 ч.

Скандал и в МВР

Служебният кабинет "Герджиков" отново с безпринципно кадруване

BNews.bg

Служебният кабинет "Герджиков" отново с безпринципно кадруване

Под предлог, че извършва "оптимизация" на ръководния състав, служебният вътрешен министър Узунов на бърза ръка обезглави зам.-шефовете на полицията в Пловдив, Варна, Бургас и Хасково.

Служебният вътрешен министър в кабинета "Герджиков" - Пламен Узунов, се готви да възпламени бомба, която да дестабилизира бъдещото правителство на Бойко Борисов. Фитилът вече гори с подмяната, която МВР-шефът извършва в ключови полицейски звена.

Под предлог, че извършва "оптимизация" на ръководния състав, Узунов на бърза ръка обезглави зам.-шефовете на полицията в Пловдив, Варна, Бургас и Хасково.  Един от освободените от длъжност е зам.-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Георги Георгиев, който е бил принуден да се раздели с поста си.

Опитният служител заемаше длъжността от 2015 година, а преди това бе началник на сектор "Индустрия и търговия" към отдел "Икономическа полиция". Като под индиго се развихри сечта и в големите областни градове Бургас, Варна и Хасково.

БЛИЦ посочва, че отстранените служители са решени да защитят правата си по законов ред и дори са алармирали президента Румен Радев за безобразния опит да бъдат изхвърлени от системата, за която са рискували живота си.

Това е поредната мина, която служебното правителство вкопава в земята, преди да предаде щафетата на новата власт. Гафовете започнаха с елиминирането на главния секретар Георги Костов, който преди да бъде премахнат от поста си претърпя унижението да остане без служебен таблет и автомобил.

Порочното и безпринципно кадруване се превърна в емблема на временната изпълнителна власт. Тон дадоха министърът с изцъклените очи Спас Попниколов и министърът с телевизора Теодор Седларски, които още с встъпването си в длъжност побързаха да уредят познатите си на държавни длъжности.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари