петък, 21 април 2017, 9:58 ч.

Войната в Парламента започна

Елена Йончева скочи на бивши министри за урана във водата (ВИДЕО)

BNews.bg

Елена Йончева скочи на бивши министри за урана във водата (ВИДЕО)

Тя назова за виновни Лиляна Павлова, Петър Москов и Ивелина Василева, като министри отговарящи за този проблем.

"Хората в Хасково са разтревожени и изплашени. В продължение на месеци гражданите са консумирали вода със завишени показатели на уран. Те разбират за това, едва след като с писмо се информират институциите за уран в помпена станция 1", заяви от трибуната на Народното събрание Елена Йончева.

Говорителят на БСП добави, че още в край на 2016 година се е знаело за този проблем, а едва 6 месеца по-късно е направена междуведомствена комисия, която да каже, да не се ползва водата. "Гражданите обаче питат от кога се знае за този проблем", каза Йончева.

"Още 2015 година са отчетени завишени нива, същото и през 2014 година. Три поредни години министерството на околната среда и водите констатира завишение на уран, какви мерки предприема министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по околна среда", запита Йончева.

Тя скочи остро, като викайки с комсомолски плам от трибуната заяви, че за това са виновни Лиляна Павлова, Петър Москов и Ивелина Василева, като министри отговарящи за този проблем. С това наруши процедурата.

Това взриви депутатите от ГЕРБ, сред които са Лиляна Павлова и Ивелина Василева. Вместо една от двете на трибуната излезе Дани Кирилов, който призова председателят на парламента да не позволява, когато има изслушване на министри да се правят внушения, а служебните министри да покажат какви са фактите. 

ВИДЕО ТУК

Пик

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Тано - 18:14, 21 апр.

  От небето ли падате??? Питайте БКП и Тато. В периода 1950-1992 г. уран се добива от 19 находища, като е прилаган подземен, геотехнологичен и комбиниран добив. Приблизително 70% от извлеченото до 1990 г. количество се излугва със сярна киселина. Мноооого сярна коселина, ама мноооого!

 • pesho - 15:47, 21 апр.

  а защо не скачаше на тодор живков бре ленче кога го изнасяха за ссср мълчеше а сега бойко ти е виновен толкова си елементарна че от тебе от всякъде тече вода

 • НС - 14:19, 21 апр.

  Ма мЛого глупава жена. С комсомолски плам не става.

 • haha - 13:15, 21 апр.

  При комунистите 60 години е имало много повече случаи на заразяване на водата с уран. Но за това нямаше гласност - "комунистическия уран е най-безвредния уран в света"!

 • комунистическа пръдла Йончева - 12:19, 21 апр.

  абе пръдло комунистическа, това ли сега ви е опорната точка, боклуци червени?! Имало уран...тъпанари, уранът е в такова малко количество, че човек трябва да изпие 700 литра вода от нея, за да повиши собствения си уран в тялото с 0,010%!!!!!!!! Ама анали сте прости червени лайна, сега ще лаете като разпрани...е, нарита ви народът пак - не завзехте властта, както се пеняваше ренегатката курнелия:-)))))))

 • Правилно! - 11:51, 21 апр.

  Дебелата Свинетка да не реве като магарица! Тая пача нанесе големи вреди на България. Ще дойде Коледа и за тая гербава прасица.

Напиши коментар

Коментари