петък, 19 май 2017, 10:39 ч.

Кабинетът ще бъде разтърсен от всевъзможни гюрултии

ТОП политолог: Това ще бъде управление, в което, за да избегнат скандали, постоянно ще уволняват хора

BNews.bg

ТОП политолог: Това ще бъде управление, в което, за да избегнат скандали, постоянно ще уволняват хора

Сегашното правителство също ще бъде разтърсвано от всевъзможни скандали, по примера на предходното. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът Борис Попиванов.

По думите му, въпреки че въпросът с властта е решен поне до края на българското председателство на Съвета на ЕС, коалицията е заредена с твърде много вътрешен драматизъм, като няма да управлява безметежно.

"Това ще бъде управление, в което, за да се избегнат политически скандали, постоянно ще бъдат уволнявани хора. Това ще бъде тактиката и ние я виждаме още от съставянето на кабинета, по неговия персонален състав. Ние виждаме в него фигури, които са били на най-различни министерски позиции преди и за които сякаш няма значение какъв ресор ще им бъде даден, поради което и взаимозаменяемостта им подсказва ясно, че няма да имаме промени в политиката, няма да имаме изнeнaдващи ходове, като ще се пази някакво статукво“, уточни политологът.

„Борисов все повече и повече влиза в това разбиране, в което управлението представлява само и единствено баланс между коалиционни партньори, баланс между управляващи и опозиции и баланс между различни групи на едрия бизнес, на олигархията, в които се предприемат някакви опити, но ако се види, че възниква някаква отчетлива съпротива срещу тях те биват оттеглени“, каза Борис Попиванов.

Той коментира още, че моментът би могъл да бъде много добра възможност за опозицията, което обаче зависи от нея. "БСП трябва да разреши вътрешнопартийните си проблеми, които не са интересни за обществото и да изгради много по-ясни цели", каза още Попиванов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Наблюдател - 14:36, 19 май

    Да. В БСП да спрат да се карат и са натиснат Тиквата сега когато е най уязвим и слаб с обединените идиоти.

Напиши коментар

Коментари