петък, 19 май 2017, 14:00 ч.

Ужас

Работници в ”Стомана”: Беше невероятен тътен, като трус

BNews.bg

Работници в ”Стомана”: Беше невероятен тътен, като трус

Единият от работниците, които пострадаха при производствена авария в „Стомана” – Перник вчера, е в трайно критично състояние, съобщиха от "Пирогов".
Мъжът, който има 75 процента изгаряния, е с нестабилни жизнени показатели. Лекарите не дават никакви гаранции за живота му.

Другият пострадал, който е с 30% изгаряния, е в стабилно, но тежко състояние. 

В четвъртък в завода се взриви пещ за топене на метали. Причините за инцидента все още се изясняват. Двамата пострадали са шлосерът Иван Симеонов Стефанов и електропещарят Бойко Троянов Борисов.

Техни колеги са се организирали на групи да пътуват до София, за да дарят кръв, съобщи bTV. 

„Това беше невероятен тътен. И друг път е имало подобни взривове, но ние помислихме, че е земетресение”, разказа един от работниците. 

Борислав Борисов е бил от първата смяна и по време на аварията се е намирал в друга сграда. 

„Изведнъж в цеха стана много светло, после всичко потъна в прах. Хората се организираха много бързо, отидохме да видим какво се случва – вече бяха извадили двете момчета, бяха свалили от тях горящите дрехи, даваха им вода и чакахме линейка”, разказа той. 

По думите му суматоха в цеха не е имало. 

„В такива случаи първата помощ не е толкова адекватна като от лекар, но нямаме такова оборудване. Дрехите им падаха на парчета, гледката беше потресаваща”, допълват още работниците. 

Председателят на Националния синдикат „Защита” в "Стомана"-Перник Красимир Митов заяви, че синдикатът е поискал среща с ръководството, за да получи ниформация каква е причината за аварията и да бъдат взети мерки, но до момента отговор няма. По думите на Митов, ръководството на „Стомана” – Перник е „гузно” заради аварията, а работниците се притесняват да влезнат отново в цеховете след инцидента.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари