петък, 19 май 2017, 13:41 ч.

Изтичане на информация

По 150 лв вървят отговорите на матурата

BNews.bg

По 150 лв вървят отговорите на матурата

Срещу 150 лв. се предлагат отговори на матурата по български език и литература, която се провежда днес.

Офертата е в групата „Матури 2017“, където зрелостниците споделят разнообразна информация за държавните зрелостни изпити (ДЗИ).

От „Монитор“ са се свързали с въпросния търговец, който обяснил, че срещу 150 лв. на есемес се изпращат отговорите от първия и втория модул на матурата, без теза и резюме, както и темата за третия модул.

Той обаче не казал как точно се сдобива с ключа към матурата и какви гаранции дава, че не завлича зрелостниците.

В същата група могат да се намерят и други оферти за изкарване на зрелостния изпит чрез измама.

Броени дни преди зрелостните изпити в сайт за онлайн търговия пък се завъртя и оферта за продажба на есета за матурата по философия срещу 20 лв. за една писмена разработка.

Ден преди зрелостния изпит във Фейсбук се появиха и профили с имената на автори като Атанас Далчев, Йордан Йовков, Елисавета Багряна, Христо Ботев, Димитър Димов и др.

Постовете са с шеговити послания, както и подхвърляния кой творец ще се падне на третия модул на матурата.

11 718 750 ще са възможните комбинации на изпита по български език и литература. За първи път тази година всички зрелостни изпити ще се оценяват електронно в 41 центъра.

Матурата ще е разделена на три модула. Ученикът не може да излезе от изпитната зала, преди да е предал работата си по съответния модул.

По български език и литература първият модул трае един час и се състои от 30 въпроса със затворен отговор, които носят 30 точки. Вторият също е един час и включва 10 въпроса със свободен отговор и работа с текст, като носи 40 точки. Третият модул е интерпретативно съчинение или есе, което носи останалите 30 точки до общия сбор от 100.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари