петък, 19 май 2017, 17:20 ч.

Премиерът застана зад Валери Симеонов

Борисов: Щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв

BNews.bg

Борисов:  Щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв

Случилото се обаче трябва да е обица на ухото за всички.

В отговор на журналистически въпрос дали поведението на вицепремиера за демографската и икономическа политика в настоящия кабинет обтяга отношенията в коалицията, премиерът Бойко Борисов заяви : Валери Симеонов за мен е честен човек.

„Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв. Валери Симеонов има по-рязък изказ, но за сметка на това – точен. За мен той е честен човек, който се бори да си защити и хората в случая, и сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения“, обясни Борисов.

„Случилото се обаче трябва да е обица на ухото за всички. От една страна е глупост, от друга страна след като следваме принципа, не трябва да допускаме подобни неща, за което платиха с кариерите си заместник-министърът на регионално развитие и т.н. И това да ни е обица на всички на ухото, заяви Бойко Борисов. - Само преди 10-15 дни, когато се правеше правителството, БСП също обявяваха, че единственият техен партньор са точно тези хора. Ако беше обратна ситуацията, ако те ни бяха победили и бяха управляваща коалиция - нали са същите тези хора, сега нека, както ние преживяхме, когато сме губили, нека и те разберат, че когато се губи, не може през 2-3 месеца да правим избори, защото на някой му скимнало.“

Борисов посочи, че едно е да си опозиция или политически лидер и съвсем друго е, когато си облечен с институционална власт. „Всички тези хора са с ума си и разбраха и виждат, че когато си облечен в институционална власт, става различно, затова ако бъдем по-спокойни и по-толерантни, ще е от полза за всички“, каза още Бойко Борисов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 11:24, 20 май

    другарю борисов,вие си го харесвайте,ние не можем да харесваме хора ,причинили смъртта на 50милиона,това са нацистите,а за характера на черкезина,само той си е отговорен,оставка и толкова,иначе,не 4години,а 4месеца няма да изкара това правителство с нацисти.

  • Нагъл крадец - 22:58, 19 май

    Долен патологичен крадец и лъжец. Измекярин селски от Хераково. Гнусен бандит, като теб ,Тикво... се надушват с крастави магарета като теб. Види ти се краят. И той ще е зловещ и срамен.

Напиши коментар

Коментари