петък, 19 май 2017, 18:19 ч.

Според Уикилийкс

ЦРУ използва програми за кибершпионаж

BNews.bg

ЦРУ използва програми за кибершпионаж

Централното разузнавателно управление на САЩ разполага с Специална технология

Специална технология, наречена "Aтина" („Атина”), позволява на Централното разузнавателно управление на САЩ дистанционно да получават достъп до компютри и съхраняваната в тях информация. Това съобщи организацията "Уикилийкс", цитирана от БГНЕС.

По сведения на WikiLeaks, с помощта на "Aтина" служители на ЦРУ могат да променят настройките на операционни системи, да вкарват вируси, а след това да изтеглят документи от заразените устройства. "Aтина" се използва при компютри, работещи с операционна система „Уиндоус”.

Програмата е създадена съвместно с американската компания Siege Technologies („Сийдж текнолоджис"), която се занимава с киберсигурност.

Документи за технологията „Атина” са сред публикациите на „Уикилийкс” под название Vault 7.

На 7 март „Уикилийкс” започна да огласява масив от данни за различни начини за кибершпионаж, използвани от ЦРУ.

От тях става ясно, че в централата на ведомството в Лангли, щата Вирджиния са създадени програми, чрез които се осъществява следене през мобилни телефони, както и технологии чрез които може да се получи достъп до смартфони в цял свят.

Те дават възможност за прослушване на аудиотрафика и за четене на електронни съобщения, включително в популярните приложения WhatsApp („Уотсап") и Telegram („Телеграм").

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари