четвъртък, 01 юни 2017, 11:40 ч.

Гражданска инициатива

Подписка за махането на Валери Симеонов като вицепремиер

BNews.bg

Подписка за махането на Валери Симеонов като вицепремиер

Подписването на писмото продължава.

Близо 400 граждани, сред които университетски преподаватели, журналисти, правозащитници, се подписаха тази седмица под искане до премиера Борисов да бъде освободен Валери Симеонов от постовете му на председател на Съвета по интеграция и вицепремиер по демографските въпроси.

До този момент няма никаква реакция от страна на институциите, които адресирахме, което ни разочарова без съмнение, но не ни обезверява. Това каза пред БНР адвокат Даниела Михайлова. Подписването на писмото продължава. То ще бъде закачено и като онлайн петиция, за да може да улесни подписите. 

Фондация "Рома - Лом“ не е единствената организация, която напусна Националния съвет за интеграция. Напуснаха също националната мрежа на здравните медиатори, която е една много сериозна организация, както и редица други организации. Националният съвет за интеграция би следвало да организира изпълнението и да извършва мониторинг на изпълнението на Националната стратегия за интеграция на ромите. Това е официален документ, който е приет от Народното събрание и по който следват да бъдат внасяни ежегодни доклади в Народното събрание за това как върви неговото изпълнение, заяви адвокат Михайлова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • избирател - 14:50, 01 юни

    И Борисов се натиска. Ама Мутра на мутра окото не вади.

  • Тоя дебил - 14:49, 01 юни

    Само с тояга ще си иде. Бой по кухата кратуна. И по мръсната уста!

  • Къде е тая подписка - 14:47, 01 юни

    С две ръце ще я подпиша. Тоя нацист няма робота в управлението на държавата.

Напиши коментар

Коментари