събота, 17 юни 2017, 16:26 ч.

Под ножа

Павлова сезирала службите за безобразията на бойковия пиар и любимец Боршош в НДК!

BNews.bg

Павлова сезирала службите за безобразията на бойковия пиар и любимец Боршош в НДК!

Тя подчерта, че в НДК се провежда обикновен текущ ремонт с подмяна на плочки, на ВиК и отоплителни системи.

Възложила съм конкретни и ясни четири проверки. Едната приключи, остават три: изискала съм проверка от Централния инспекторат на Министерски съвет, която ще приключи на 17-и юли. Сезирала съм Агенцията за държавна финансова инспекция, която да направи пълен финансов одит и преглед на дейностите, извършени от НДК като търговско дружество. Тя ще приключи в края на юли. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, съобщи Дарик.

„Паралелно с това като министър, който поема търговско дружество като принципал, съм възложила одит и за финансовото състояние. Сезирах и органи на ДНСК, за да видим дали строежът в момента отговоря на строителните и инвестиционните изисквания“, обясни министър Павлова. 

Тя подчерта, че в НДК се провежда обикновен текущ ремонт с подмяна на плочки, на ВиК и отоплителни системи. „За него и съгласно закона, не се изисква решение за строеж, а да има проект, по който да се направи подмяната на настилки, на окачени тавани и т.н. Но не става дума за архитектурно изменение, защото ние запазваме сградата такава, каквато е“,

„Пикът на завършването на процедурата по приемането на приоритетите на триото Естония - България - Австрия е следващата седмица. „На Съвета по общи въпроси в Люксембург предстои окончателно да приемем програмата на триото, включително и приоритетите, които България ще отстоява и за които ще работи”, заяви Павлова.

След това - на Европейския съвет на 22 - 23 юни, който е в края на Малтийското председателство, тримата министър-председатели - на Естония, България и Австрия, официално ще подпишат и ще дадат старт на нашето трио-председателство“, посочи министър Павлова. 

Последното заседание на триото се проведе под нейно домакинство в София на 31 май т.г., когато с колегите й от Естония и Австрия завършиха окончателния етап на преговорите по това какви да бъдат общи приоритите. Те са пет като в тях влизат множество подприоритети.

„Ако ги изредим по поредност приоритет номер едно е растеж и конкурентоспособност. В него влизат два много важни подприоритета за България – бъдещата законодателна инициатива, свързана с единния дигитален съюз и цифров пазар, които ще са в ресора на бъдещия български еврокомисар – г-жа Мария Габриел. В този първи приоритет влиза и „горещия картоф“, наречен кохезионна политика - многогодишната финансова рамка след 2020 г.“, каза министър Павлова.

Вторият приоритет е свързан със социалната политика, подкрепата и равенството. Важна подтема за България в това направление е решението на Европейския парламент за определяне на 2018 г. за Европейска година на културното наследство. „А тя ще стартира именно от България – на 11 януари, когато правим и официалното откриване на Българското председателство. То ще бъде съчатано с откриването на Европейската година на културното наследство. Това е уникален шанс за нас, за да покажем това, с което сме богати и това, с което сме непознати за Европа“, заяви министър Павлова.

Третият приоритет е единен енергиен съюз и политиките, свързани с климата, а четвъртият включва сигурност и правосъдие.

„Петият приоритет е „Европа като глобален играч на световната сцена“. Приоритетът е насочен в много направления, в които България вижда своята активна и специфична роля. Защото, освен темата за сигурност и миграция, тук става въпрос вече за отношенията Европа-Турция. Особено след последните срещи и визити на нашия министър-председател, очакванията към него са големи, а надеждите са да бъде мост в този процес“, заяви министър Павлова.

В петия приоритет се включва и темата за Западните Балкани. „Считаме, че тя трябва да е един от основните приоритети на Българското председателство, защото, както казахме, по време на председателството ни не можем да настояваме за нещо „чисто българско“. Това не е приемливо, не е и правилно. Но можем да играем важна роля на Балканите. Отваряме също една много интересна и гореща тема - Черно море, както и бъдещото на ЕС“, допълни министър Павлова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • За снимката горе - 22:15, 22 юни

    Бате-е, те тоя краде повече от нас двамцата взети заедно, бе! Те така я разбиваме ния конкуренцията!

  • Диана - 20:21, 17 юни

    Фасадата на НДК има толкова скапан вид, че ще бъде пълен резил ако я оставят така. Тя е захабена, зацапана, разбита на много места. Плаче за освежаване.

  • Гърневски - 18:08, 17 юни

    Нали внучето на Колю Лайното му беше кум по едно време, а? ;)

Напиши коментар

Коментари