неделя, 18 юни 2017, 19:06 ч.

Едно ли е да го помниш…

Как Красен Кралев забрави, че има палат в Драгалевци

BNews.bg

Как Красен Кралев забрави, че има палат в Драгалевци

В новата си декларация пред Сметната палата изведнъж изниква къща, придобита през 2013, а през 2014 не се декларира.

Представяте ли си да забравите, че притежавате къща  с разгърната застроена площ от 740 кв.м., при това в луксозния софийски квартал „Драгалевци“? За повечето хора това е напълно невъзможно. Явно не стои така въпросът пред министъра на спорта в третото правителство на Бойко Борисов, пише Трансмедия.

Красен Кралев е обявил в новата си декларация пред Сметната палата, публикувана преди дни, че е едноличен собственик на къща в Драгалевци с цена на придобиване от 528 979 лв. Да не се заблудите, че с годишна министерска заплата може да се сдобие подобна къща – покупката е от 2013 г. Поне така пише в декларацията на Кралев от април 2017 г.

Проблемът е, че Кралев е подавал декларации и през 2015 г., и през 2016 г. като действащ министър във второто правителство на Бойко Борисов.

И в двата документа обаче къщата не присъства. Тоест, или Кралев внезапно се е сетил, че има една къща, която не е декларирал, или просто имотът е придобит по друго време.

И ако си мислите, че това да забравиш имота си, който си придобил със собствените си пари, не е толкова голямо прегрешение, то почакайте за следващото.

В декларацията през 2017 г. Кралев се е сетил, че има и ипотечен заем от 462 144 лв. Най-вероятно това е ипотека за същия имот в Драгалевци.

И това пак не е всичко. Кралев очевидно е финансов магьосник, защото през 2017 г. е забелязал и че разполага с 286 000 лв. „налични“ пари. Това ще рече пари в брой – без значени вкъщи или в банков сейф. Тези пари са се появил в скрина на Кралев между декември 2015 г. и април 2017 г. Това поне става ясно от публичната му декларация, защото през 2016 г. той изобщо не декларира подобни спестявания.

Логично стои въпросът какъв точно доход е могъл да реализира през 2016 г. Кралев, изпълнявайки ролята на министър, така че да натрупа въпросния кеш.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Пършинг - 17:54, 19 юни

  Крайно времее да ги изметеме.

 • MIMO - 11:08, 19 юни

  Където и да чета новините в който и да е сайт,чета как миризливите министри на ТИКВАТА окрадоха държавата.А защо гласувате за тях, за тия изроди неграмотни.Даже тиквата се гласи да взима нов голям ЗАЕМ.ДОКОГА ЩЕ ГИ ЧАКАМЕ ЛУМПЕНИТЕ ДА СЕ НАКРАДЪТ.То е саниране,то метро,то пътища,то НДК,навсякъде погром а парите ги НЯМА.НЯМА прокуратура,съд и най вече НАРОДНА ВОЛЯ.ТРЯБВА ДА ИМ ПОТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ,ВРЕМЕ Е.

 • Vesko - 11:03, 19 юни

  За фейкнюз трябва да се носи наказателна отговорност! Я пак прегледайте декларациите и тогава преписвайте от неграмотните медии!

 • Ванко - 20:46, 18 юни

  Прасе за клане. Боко, кралев и лилиту ако ги направят на луканка ще нахранят целия европейски съюз. Тлъсти гербави свине.

 • Българин - 20:43, 18 юни

  300 кила мас. Краде и с гъзъ си, като шефа си. Акъл като на патка.

 • избирател - 19:41, 18 юни

  Гнусен мазен изрод!

Напиши коментар

Коментари