понеделник, 19 юни 2017, 9:06 ч.

Тихомълком убиват

ГЕРБ пак излъга народа: Изхарчи 7 милиона и КРАЙ на борбата с престъпността в селата!

BNews.bg

ГЕРБ пак излъга народа: Изхарчи 7 милиона и КРАЙ на борбата с престъпността в селата!

Снимка: интернет

Парите свършили и до края на 2017 без полицаи в малките населени места.

Премиерът Бойко Борисов отново успя да изиграе народа. И този път това стана тихомълком, а горките хора си остават със страха. Шумът около това, че ще има полицаи във всяко село, вече го няма, а униформени също изглежда, че няма.

„484-ма души, назначени само за три месеца със заплата между 471 и 515 лв., както и изхарчени 7 млн. лв. - това е равносметката от гръмко обявената в последните дни от предишния мандат на ГЕРБ операция за борба с битовата престъпност по селата. Оказва се, че тя е приключила тихомълком в началото на април с уволняването на новоназначените. Основните й цели - полицай във всяко населено място и повече униформени на улицата, изобщо не са изпълнени. Това става ясно от отговор на МВР по Закона за достъп до обществена информация“, пише „Сега“.

Гръмко рекламираната от Борисов борба с престъпността е приключила тихомълком и несигурността за хората остава. Още по време на Борисов 2 бяха отпуснати и допълнителни 7 милиона и равносметката – парите ги няма, резултати също.

„Друга идея беше да се назначават пенсионирани полицаи, които да пазят сградите на МВР, и така на улицата да излезе повече униформен състав. Освен харченето на парите нищо друго не е изпълнено към днешна дата. Обявена е и обществена поръчка за покупка на автомобили, която трябва да приключи наесен.“

От МВР мълчат дали и старите автомобили са пренасочени към по-малките населени места. Изобщо затъмнението е пълно и всичките обещания явно са били напразни.

„Уклончиво се отговаря и на въпроса осигурено ли е полицейско присъствие навсякъде. Съгласно докладни записки на директорите на дирекция "Човешки ресурси" и дирекция "Планиране и управление на бюджета" към 28.04.2017 г. по бюджета на МВР за 2017 г. не са налице условия за обезпечаване на необходимите средства за финансово осигуряване до края на 2017 г. на допълнителен щат за длъжностни лица, работещи по трудово правоотношение. Освен това няма основание за поемане на ангажимент за осигуряване на средствата по бюджета на МВР за 2018 г.", съобщават от МВР.  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари