понеделник, 19 юни 2017, 11:04 ч.

Няма отказване

Полицаите готвят невиждан бунт! Министърът се крие от преговори за пари!

BNews.bg

Полицаите готвят невиждан бунт! Министърът се крие от преговори за пари!

Радев се дърпа за увеличение на заплатите.

Синдикалните организации в МВР ще започнат поредица от срещи за уточняване на провеждането на активни протестни действия. Това става ясно от съобщение на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), която е и най-голямата синдикална организация, представляваща работещите в системата на вътрешното министерство.

На 24 и 25 юни Управителният съвет на СФСМВР ще обсъди и вземе решения за местата, формите и началната дата на активни протестни действия в София и страната. Повод за протеста са ниските трудови възнаграждения в системата на МВР. Федерацията започва и разговори с други синдикални организации – както в системата на МВР, така и извън нея – за участие и подкрепа на тези протестни действия.

Недоволството на синдикалистите е продиктувано от последните изказвания на вътрешния министър Валентин Радев, който постави под въпрос увеличението на заплатите в системата. От СФСМВР намира позицията му относно взетите на заседание на Съвета за социално партньорство решения "не само за изненадваща, но и за неприемлива" позицията на министъра на вътрешните работи.

Всеки опит подобни преговори да се възложат на някой с по-нисък ранг Федерацията ще приеме единствено като опит за отлагане и протакане, предупреждават от организацията.

В съобщението се посочва, че вече подобна покана към министъра е отправена още на 12 юни, но до момента отговор на нея няма. Синдикалистите държат да изложат на министър аргументите, които той обяви, че липсват в исканията им.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари