понеделник, 19 юни 2017, 15:39 ч.

Безобразие

Медал за ТЪПИЗЪМ: „Великият“ ремонт превърна Патриарха в циркова площадка! (СНИМКИ)

BNews.bg

Медал за ТЪПИЗЪМ: „Великият“ ремонт превърна Патриарха в циркова площадка! (СНИМКИ)

Абсолютно безобразие е на централен булевард, на който се извършва цялостна реконструкция, да не се намери начин шахтите да бъдат пренаредени и бройката им - намалена.

В страницата на „Спаси София“ софиянци буквално изригнаха след „великия“ ремонт на бул. Патриарх Евтимий. Потребителите коментират "решението" като възможност за децата да играят дама, а други ги опреличават на роботи.

Ето и пълния текст, под който коментарите заваляха.

Колко шахти на тротоара са твърде много? За съжаление Столичната община и отговорните за вида на публичните пространства в София все още не могат да си отговорят на този, явно твърде сложен въпрос. А, докато ги чакаме да установят, че изпълняваните ремонти трябва да се правят с мисъл и да целят подобряване на градската среда, тя се превръща в циркова площадка, сякаш нашарена от 5 годишни деца, чертаещи градски елементи, където им хрумне и в количество като за рекордите на Гинес.

Гледайки тези снимки питаме: къде в този хаос е запазен духа на стара София, за който разбрахме, че е много важен за г-жа Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova? Бул. Дондуков по-важен и централен ли е за нея от бул. Патриарх Евтимий? Не е ли крайно време управляващите общината да си изяснят как искат да изглеждат централните му пространства, или подобно на кмета, ще се кандилкат според обществените нагласи на деня?

Абсолютно безобразие е на централен булевард, на който се извършва цялостна реконструкция, да не се намери начин шахтите да бъдат пренаредени и бройката им - намалена. Срамота е, че вече години, никой от общината и от "преработилия се" Столичен общински съвет не смята за нужно да регламентира вида на градската среда, за да може веднъж за винаги посредствеността да се замести с качество и адекватност.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари