понеделник, 19 юни 2017, 20:00 ч.

От целия ЕС

Най-евтините ресторанти - в България

BNews.bg

Най-евтините ресторанти - в България

България заема първото място в Европейския съюз по най-ниски средни цени на дрехите и обувките, ресторантите и хотелите, разходите за домакинството, за обзавеждането на дома и за публичния транспорт. Това показват данни на Европейската статистическа служба Евростат за 2016 година.

Разходите по жилището у нас са едва 29.3% от средните за ЕС. С други думи, българинът плаща със 70.7% по-малко от средния европеец за ток, вода, парно, ремонти. Най-високи са тези разходи в Швейцария, където дават с 86.5% над средното.

Харчът ни за обзавеждане е наполовина по-нисък от средния в ЕС - 48.4%. Най-скъпо е то в Исландия - 34.1% над средното.

Страната ни е най-евтина и по отношение на алкохола и цигарите. Тук даваме с 43.6% под средния европеец. Най-високи са цените в Норвегия - със 123.4% над средното в Съюза.

Най-евтина обаче е храната не у нас, а в Полша, а ние сме трети, и след Румъния, с цени 30.4% по-ниски от средните за ЕС. За сметка на това, цените в баровете и ресторантите, а и нощувките в хотелите у нас са най-евтини в целия ЕС - с 55.6% под средните.

По отношение на комуникациите първенец е Литва. Страната ни се нарежда на шесто място, а преди нас са още Полша, Румъния, Естония и Латвия.

У нас са и едни от най-ниските разходи за култура, почивка, книги, вестници - 43.9% по-ниски от средните за ЕС. Най-евтино по този показател е в Полша и Румъния.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари