понеделник, 19 юни 2017, 19:39 ч.

С държавни имоти

Обезщетяват собственици на земя в ”Бедечка”

BNews.bg

Обезщетяват собственици на земя в ”Бедечка”

Собствениците на земи в "Бедечка" ще се обезщетяват с държавни имоти, решиха премиерът Бойко Борисов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
На срещата в София е присъствал и областният управител Гергана Микова.

"Близо 19000 гласуваха вчера за съществуването на парк "Бедечка". В същото време много хора не дадоха своя вот. Разчели сме всички знаци, които хората ни дават. Всяко управление трябва да работи единствено и само в полза на хората. Затова поисках днес среща с Премиера Борисов, за да намерим заедно решение. Ще търсим възможност за обезщетяване на собствениците с равностойни общински и държавни имоти и запазване на парка. Благодаря на всички хора, които гласуваха, благодаря на премиера че се ангажира с проблема и ще помогне на града за спасяването на парк "Бедечка"!" Това написа във Фейсбук кметът на Стара Загора  Живко Тодоров.  

Премиерът е загрижен за решението на казуса в Стара Загора, който провокира референдум, обясни още Живко Тодоров. 

Терените, които са предлагат, се намират на територията на града и са собственост на Министерството на отбраната. Община Стара Загора до края на седмицата ще бъде готова със списък, в който ще бъдат представени. 

Днес следобед кметът е имал първи срещи със собственици на терени в квартал "Бедечка", на която е съобщил за решението. 

Ние се съобразяваме с мнението на участвалите в референдума вчера, 85 на сто от които гласуваха за създаване на парк "Бедечка", изтъкна Живко Тодоров.

В квартала остават новопостроените осем жилищни кооперации и ще бъдат построени още две, за които има издадени разрешения от общината. 

В новият Общ устройствен план на Стара Загора ясно ще бъдат очертани границите на зелената територия в квартал "Бедечка", която да получи статут на парк, обяви още кметът на Стара Загора.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари