вторник, 27 юни 2017, 14:23 ч.

На осмото издание на Опера в Летния театър – Варна 2017

Ованес Торосян влиза на кон в „Тримата мускетари“

BNews.bg

Ованес Торосян влиза на кон в „Тримата мускетари“

Мюзикълът „Тримата мусекатари“ от Максим Дунаевски ще е сред акцентите на осмото издание на Опера в Летния театър – Варна 2017.

„Тримата мускетари“ ще има своята премиера за България на 29 юни и 22 август, 21.00 часа.

Известният театрален и филмов актьор Ованес Торосян ще влезе в ролята на Д`Артанян. Торосян не е предполагал, че ще участва в мюзикъл, още повече „Тримата мускетари”. По желание на съдбата или по случайност режисьорът Николай Априлов му разказал идеята си да постави творбата на Дюма като не след дълго търсене на главния герой, предлага на самия Торосян да се въплъти в приключенията на мускетаря. По отношение на тогавашната ценностна система и спъпоставката и с тази на днешните младежи, актьорът счита, че днес младите хора имат нужда от герои, искат да бъдат герои, но не знаят как да бъдат. „Аз също искам да бъда герой и в някаква степен за времето на представлението ще бъда герой“. В ролята на Д`Артанян са блестели редица прочути актьори, като Дъглас Феърбанкс, Жан Пол Белмондо, Майкъл Йорк, разбира се Михаил Боярски в музикалния филм.

Д’ Артанян ще влезе на кон в първата българска премиера на „Тримата мускетари“. Ованес Торосян вече се е сприятелил с жребеца Питър Пан от конната база, разкри той на пресконференция между репетициите. Това е второто участие на младия и талантлив актьор в мюзикъл след представлението „Магьосникът от Оз“ на Софийската опера.

Либретото и сценичната реализация е на Николай Априлов по романа на Александър Дюма-баща. Диригент на спектаклите ще е Страцимир Павлов, който е автор и на оркестрацията и аранжиментите на песните.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари