петък, 14 юли 2017, 17:00 ч.

"Антикорупция"

Повдигнаха обвинения и на двама депутати от ”Воля”

BNews.bg

Повдигнаха обвинения и на двама депутати от ”Воля”

Спецзвено "Антикорупция" повдигна обвинения на двама депутати от партията на Веселин Марешки - "Воля" - Пламен Христов и Кръстина Таскова.
Вчера Марешки също получи обвинение за изнудване на негови конкуренти в аптечния бизнес, след като доброволно се отказа от депутатския си имунитет. 

Пламен Христов е обвинен за това, че в периода от 3 април 2013 г. до края на 2015 г. в София и Видин, в съучастие с Веселин Марешки и а в един от случаите и с Кръстина Таскова е заплашил трима собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях. 

Целта на Христов и съучастниците му е била да принуди собствениците на аптеките да се разпоредят със свое право – да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки или да прекратят търговската си дейност. 

В някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти. Собствениците на аптеки са заплашвани, че чрез целенасочен административен натиск – чрез извършване на тенденциозни проверки от Изпълнителната агенция по лекарствата и чрез нелоялни търговски практики, ще доведе до фалит търговските им дружества и ще ги принуди да преустановят дейността си. 

На Кръстина Таскова е предявено същото обвинение. 

Двамата депутати са с мярка за неотклонение „Подписка“. Разследването продължава.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Cвилeн - 12:56, 15 юли

    Hapoдът тpябвa дa ce oтyчи дa ce пoдвeждa oт мyтpи, кoитo ce пpaвят нa мecии. A e тoлкoвa пpocтo: кoгaтo някoй пpиличa нa мyтpa, тoй нaй-вepoятнo e тaкaвa. Ocoбeнo пък щoм e pycки зeт и въpти милиoни пapи c (нe?)яceн пpoизxoд.

  • Наблюдател - 22:04, 14 юли

    Магарешки си е мутра, но за какво му трябваше да се вре и в парламента.

Напиши коментар

Коментари