събота, 15 юли 2017, 9:23 ч.

Вкус

Сандра Алексиева от "1001 рецепти" разкрива тайните на съчетанието между десерти и вино

BNews.bg

Сандра Алексиева от "1001 рецепти" разкрива тайните на съчетанието между десерти и вино

Предлагаме ви три освежаващи рецепти и правилната комбинация с подходящата напитка.

Сандра Алексиева стои зад един от най-популярните кулинарни сайтове у нас „1001 рецепти“. Тя е и сред най-слънчевите кулинари, които може да срещнете. Усмихната, винаги заредена с енергия и готини идеи и с много повече от „1001 рецепти“ зад гърба си. Днес Сандра представя три лесни летни десерта и разкрива тайните за съчетаването им с подходящото вино. Малко хора знаят, че интересът на Сандра към тази напитка е не просто професионален. Тя е истински ценител на качествените вина със задълбочен поглед над всичко, което се случва на винената сцена у нас. За своите три летни десерта Сандра избра вина на изба New Bloom Winery от сериите Verano Azur, Pixels и най-новото попълнение в арсенала на производителя серията New Bloom.

„Лятото е сезонът на дългите вечери, прекарани с приятели на открито, малките моменти, споделени на чаша вино и сладките и свежи изкушения, приготвени без много усилия. Това лято ме вдъхновява колекцията вина  Verano Azur, Pixels и New Bloom, които ме провокираха да създам три много лесни, практични и нестандартни рецепти за свежи десерти. Поднасям ги с вино, защото са вечерни десерти по залез, защото са перфектният завършек на една романтична вечеря и защото клишето торта с кафе все някога трябва да има край. Важно е да се съчетаят с добре охладено вино, което ще даде нотка елегантност и ще ви подтикне да се насладите на десерта бавно, хапка по хапка, без да бързате”, разказа Сандра, докато запретваше ръкави в кухнята. Вината на New Bloom Winery са модерни, вкусни, подходящи за всеки етап от ежедневието. А ежедневието на Сандра е не само вкусно, но и динамично.

Нестандартно плодово Тирамису с ванилов крем и пресни малини

Време за приготвяне: 15 минути

Продукти:

250 г маскарпоне

4 с.л.  подсладено кондензирано мляко

1 ч.л. ванилия

100 г бишкоти

100 мл кафе

100 г малини

мента

Начин на приготвяне:

В блендер се поставят маскарпонето, ванилията и подсладеното кондензирано мляко. Разбиват се до получаване на сладък пухкав крем. Бишкотите се начупват на парченца, топят се в горещото кафе и се подреждат на дъното и стените на десертни купички. Заливат се с крема от маскарпоне и десертът се заглажда. Върху него се подреждат пресните малини и десертът се декорира със свежа мента. Поднася се с добре охладено бяло вино Verano Azur, което е купаж от Совиньон Блан и Вионие 2016. Всичко в това вино – от дизайна на бутилките и етикетите, до вкуса разкрива слънчевата страна на живота. Произведено в стила на Новия свят, ароматно и леко, то разказва за лятото, за разговорите с любимите хора с прохладните вечери, за срещите с приятелка на по чаша вино. Това е виното, създадено, за да се вписва лесно към простите и съвършени удоволствия в живота. Ще разпознаете Verano Azur по цветните етикети.

Десерт с миди в черупки, ябълки и бадеми

Време за приготвяне: 20 минути

Продукти

300 г миди в черупки

1 с.л. масло

100 мл бяло вино PIXELS Совиньон блан

1 ябълка

2 с.л. захар

20 г бадеми

сметана

Начин на приготвяне:

Пресните миди се накисват в студена вода веднага щом ги занесете у дома. След това черупките им се изтъркват в четка и се почистват от висящото мустаче, с което са били прикрепени. Това се прави с едно рязко движение в посока дължината на мидата. След това в тенджерка се загрява маслото. Щом се разтопи се добавят почистените миди в черупка, заливат се с бялото вино и се захлупват с капак. След 5 минути се преместват от котлона и се оставят да се охладят. След това се разтварят без да се отделят двете половинки на черупката една от друга. Ябълката се обелва и нарязва на много ситни кубчета. Заедно със захарта се поставя в тиган и ябълката се готви, докато захарта се разтопи и плодът се карамелизира. С тази плънка се пълнят празните половинки от черупката, а в другата, където е разположена мидата се добавя суров бадем. Ябълковата плънка се украсява с бита сметана.

Десертът се сервира с охладен Совиньон блан на PIXELS. Свеж цвят със зеленикав оттенък. За това трябва да следите още от пръв поглед във виното. На нос, както казват професионалните дегустатори, ще усетите аромати на плодове със зелена кора. Но най-важното вкусът ще ви спечели с цитрусова свежест, хармония и дъх на окосена трева. PIXELS е вино, създадено „с внимание към всеки детайл“.

Печени круши в розе със сирене Бри, хрупкави ядки и карамел

Време за приготвяне: 30 минути

Продукти:

2 круши

100 г сирене Бри

40 г бадеми

5 с.л. захар

100 мл розе New Bloom Winery

Начин на приготвяне:

Крушите се разполовяват и издълбават. Поставят се в тавичка с разрязаната част нагоре и в тях се поставят парченца сирене Бри. Заливат се с розе New Bloom Winery и се покриват с алуминиево фолио. Запичат се за 15 минути при 200 градуса, след което се изваждат, поливат се с обрзаувалия се винен сос и се поръсват с нарязани печени бадеми. Захарта се поставя в тиган с незалепващо покритие и се разтопява до получаването на карамел, с който се полива десерът.

Крушите се сервират веднага, но и охладени са много вкусни. Поднасят се с чаша охладено розе на New Bloom Winery (от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, реколта 2016). Залезът и качественото розе винаги са си приличали, казва Сандра. Носят подобен цвят и те приканват да помечтаеш за море...

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари