понеделник, 17 юли 2017, 14:50 ч.

По повод годишнината от рождението на апостола

Валидираха пощенска марка с лика на Левски

BNews.bg

Валидираха пощенска марка с лика на Левски

Портрети и картини за Апостола показват до 25 юли.

Марка посветена на 180 години от рождението на Васил Левски вече е част от богатата филателна поредица за Апостола на свободата.

С възторг и надежда в очите пристъпваха към ценната реликва...

Зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и кмета на община Карлово Емил Кабаиванов поставиха печата за валидирането на пощенската марка на изданието в родния град на Дякона.

Първата марка с колекционерски характер за Левски е от 1929 г. Тя е част от серия по повод 50 години от Освобождението на България, обясни зам.-министър Ангел Попов.

Портрети и картини за Апостола показват до 25 юли

Автор на пощенската карта е художникът проф. Пламен Вълчев, който е отдаден на образа на Левски в изобразителното изкуство.

Зам. министър Попов изтъкна, че независимо колекционерския тираж от 617 броя, образът на Васил Левски ще обиколи света и така ще позволи и на българите в чужбина ще отбележат 180-годишнината от рождението на най-значимия национален герой.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари