понеделник, 17 юли 2017, 16:50 ч.

Ден на траур в гр.Бяла след трагедията

Какво момче беше Алекс? Вижте разказа на учителката на убитото от ром дете

BNews.bg

Какво момче беше Алекс? Вижте разказа на учителката на убитото от ром дете

Кротко момче, винаги усмихнат, дружелюбен...

Алекс, 18-годишният ученик от Бяла, който почина след жесток побой заради отказана цигара, е бил винаги усмихнат. Това разказа директорката на училището, в което момчето е учило.

Албена Кирова е била и дългогодишна учителка на Алекс по литература, а и негова съседка.

"Не искам Алекс да остане поредната статистика, 18-годишно момче, загинало нелепо. Нелепо загинало е момче с пълнокръвен живот, голяма част от която мина тук. Кротко момче, постоянно е в ума ни, винаги е усмихнат, дружелюбен", каза натъжено директорката пред Bulgaria ON AIR, цитирaно от Dnes.bg.

Кирова разказа, че съучениците на убития тийнейджър са много объркани. Задават въпроси, на които възрастните не могат да дадат отговор.

"Познавам Алекс от бебе, дете на съседско семейство, семейство с три деца, патриархален тип", разказа още директорката. Тя е категорична, че момчето е гледано и дарено с много любов, било е спокойно и уравновесено.

Според председателя на общинския съвет в Бяла Мариан Антонов инциденти като този, при който загина Алекс, не е имало в града.

Той също е категоричен, че става дума за нелеп инцидент. Според него не толкова алкохолът е виновен, колкото чувството за безнаказаност.

"Можеш да направиш каквото си поискаш или почти каквото си поискаш и да не ти бъде поискана отговорност. Това е посоката, в която всички трябва да работим", каза Антонов.

Той обясни и че в града няма етническо напрежение няма между роми и българи.

Днес Бяла е в траур заради смъртта на Алекс. Очаква се обвинението на убиеца му да бъде променено за непредумишлено убийство.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Как да е непредумишлено - 09:00, 18 юли

    Как да е непредумишлено?! УМИШЛЕНО НАПАДЕНИЕ И УБИЙСТВО! Трябва да се върне смъртното наказание, а не такива престъпници да ги хрантутите в затвора!

Напиши коментар

Коментари