понеделник, 17 юли 2017, 19:20 ч.

Трудоспособното население в Европа намалява драстично

ЕК призова 28-те държави за повишаване на пенсионната възраст

BNews.bg

ЕК призова 28-те държави за повишаване на пенсионната възраст

През следващите 40 години трудоспособното население в Европа ще намалява драстично, предупреждава в доклад Европейската комисия (ЕК).

Това означава, че в бъдеще ще има по-малко хора, които да плащат социално-осигурителни вноски, отколкото е броят на пенсионерите.

За да се запази стабилността на пенсионните системи, ЕК призова 28-те държави за повишаване на пенсионната възраст, съобщава кореспондентът на БНР в Брюксел, цитирано от News.bg.

"В момента средно четирима души работят, за да издържат един пенсионер. През 2060 г. този брой ще падне наполовина - за всеки пенсионер ще работят едва двама души. Това означава, че трябва да ангажираме повече хора на пазара на труда. Трябва да дадем възможност на гражданите, които живеят по-дълго и са в добро здраве, да работят по-дълго. В противен случай ще имаме проблеми с финансирането на пенсионните системи и други пера на социалното осигуряване", подчерта еврокомисарят по социалните въпроси Мариан Тейсен. 

ЕК препоръчва също на правителствата национални мерки за насърчаване на раждаемостта и прием на мигранти.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • BGEXIT - 08:14, 20 юли

    27 са държавите, защото вече започнаха преговорите по BREXIT!

  • Да ви е**ба в реформаторите - 17:55, 18 юли

    Да ви е**ба в реформаторите !!!!! бачкай докато умреш на работното си място !!!! За крадците -ГЕРБ„БСП„ДПС„СДС„ и всичките СС-та - разтрел и конфискация на имуществото в полза на Траурните агенции - за погребение и кремиране на ЕЛЕКТОРАТА - МАТ'РИАЛ !!!!!ДА ГО НАЧУКАМ И НА КОДОВЕТЕ ВИ ЗА СИГУРНОСТ !!!!!!

  • 1 - 09:54, 18 юли

    Лъжата на др.борисов и др.калфин,излезе на яве,при първия му мандат,всеки божи ден лъжеха за искането за повишаване възрастта за пенсиониране,от ЕК,и направиха пенсионна реформа още през 2009година,а искането за нея,чак сега излиза наяве,така ,че правилно хората наричат ,тази тяхна пенсионна реформа ,ГЕНОЦИД,спрямо народа на България.

Напиши коментар

Коментари