понеделник, 17 юли 2017, 20:00 ч.

А конкурсът може да се окаже нелигитимен

КОЙ кандидатства за шеф на БНТ?

BNews.bg

КОЙ кандидатства за шеф на БНТ?

Деветима кандидата са подали документи за участие в конкурса за генерален директор на БНТ до крайния срок, който беше понеделник 17ч, съобщават от СЕМ.

Като фаворити се сочат Константин Каменаров и Емил Кошлуков. Кандидати са и бившият директор на БНР Валери Тодоров, както и спортният журналист Сашо Йовков. Документи е подал и дългогодишният водещ на "Панорама" Иван Гарелов.

Другите кандидати са Тома Иванов, бивш главен счетоводител, финансов и изпълнителен директор на БНТ, журналистът Стоил Рошкев (който е най-младият от кандидатите), кадърът от Тв СКАТ Теодор Ангелов, както и гражданинът Радослав Главчев, който се явява традиционно за този пост.

Бившият председател на СЕМ доц.Георги Лозанов  твърди обаче,че конкурсът може да се окаже нелигитимен и какъвто и да е изборът, може да бъде оспорен в съда, защото СЕМ (който организира конкурса) не си е свършил работата и не е спазил Закона за радиото и телевизията.

Конкурсът е трябвало да бъде обявен преди изтичането на мандата на настоящия директор Вяра Анкова, а той изтече преди почти една година. Но СЕМ не направи това август 2016г, защото "сезонът не е подходящ за конкурс". После отново този момент беше отложен на два пъти, в очакване на "по-стабилен обществен момент". 

По-интересното обаче е КОЙ ще е избраният кандидат?  И как този избор ще разкрие истинския облик на връзката Пеевски - Борисов?

Няма нужда да се пита КОЙ предложи Емил Кошлуков, нито КОЙ го избра.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • асрт - 08:45, 18 юли

    Ще цъфнем и вържем с кандидати -фаворити като Е.Кошлуков и Каменаров.Аз и сега гледам БН отвреме -навреме ,но ако един от двамата бъде избран просто напълно ще изключа тази телевизия.

  • 1 - 21:45, 17 юли

    Moqt favorit: Ivo Indjev. Za da priklyu4im s lyjlivo-ligavite nostalgi4ni poslaniq za "svetloto" ni soc minalo pod kriloto na SSSR/KGB.

Напиши коментар

Коментари